2018-04-24
✨落區搵食✨佐敦人氣泰國菜,味道夠正宗泰國菜香港愈開愈多,但未必係泰國口味。一直食開泰菜都起九龍城到,今次比我搵到間吾洗去九龍城。但味道都一樣咁好食既泰菜館🕌-🌟傳統咖哩炒肉蟹🦀吃到的味道同泰國一樣配蒜蓉包簡直同佢係絕配,食到停吾到口🙊-🌟泰式生蝦🦐用上大大隻既海蝦,比出面食到的更大隻同鮮甜,很爽口👍🏻蝦頭部分吾會曬。炸埋可以當小食咁食埋佢-🌟青芒炸魚塊🐟即叫即炸,熱辣辣新鮮炸好,炸得剛剛好,吾會覺得乾,裡面重食到魚既鮮甜,配上青芒一起吃,酸酸帶辣好惹味,令食慾大增-🌟菠蘿炒飯🍍賣相一流。要炒得好食一啲都吾易,用上新鮮菠蘿,好足料及更Juicy😽炒飯炒得夠乾身,米飯粒粒分明,夠鑊氣❗️-🌟芒果糯米飯🥥甜品係泰菜靈魂之一。作為最後嘅點綴,而首選當然是芒果糯米飯啦,又香又甜的泰國芒果,黎到重係暖笠笠架,椰汁夠多好香濃,重好滑😍-晚市時段都幾Full下,建議先訂枱,可省卻等位時間😁價錢泰菜黎講都叫幾抵食
🌟傳統咖哩炒肉蟹🦀
吃到的味道同泰國一樣
配蒜蓉包簡直同佢係絕配,食到停吾到口🙊
🌟泰式生蝦🦐
🌟青芒炸魚塊🐟
🌟菠蘿炒飯🍍
🌟芒果糯米飯🥥
晚市時段都幾Full下,建議先訂枱,可省卻等位時間😁
價錢泰菜黎講都叫幾抵食