2023-04-29 187 浏览
🌕Hello我系Moon🌕听朋友讲大埔太和中心呢度有一间法国菜嘅餐厅,😚我一定去试吓!🫣唔知系咪因为近排带佢食太多放题同埋自助餐嘅关系,😂佢开始想改变我,😳将我变成一个精致嘅食家!😳既然佢都订咗位,咁我就好恭敬不如从命!😚依间餐厅真系几隐世,😆其实佢交通都几方便,不过就系门面睇落平平常常其实内里暗藏惊喜!😳餐厅之后真系俾呢度嘅环境吸引住,好高贵好有气质嘅感觉!🥰我哋坐喺梳化凳度,一边倾吓偈一边拣下嘢食,午餐时间依度都有lunch Menu,价钱真系可以接受!😎因为佢有前菜,汤,主菜甜品饮品都有。服务态度亦都好好!🤩我哋一人一个lunch set,😋前菜就系蝶豆花木鱼清汤鲷鱼刺身同埋波特酒酿葡萄.法式鹅肝冻!😍蝶豆花木鱼清汤鲷鱼刺身倒上青柠汁之后蝶豆花嘅颜色就会变色,😝就好似一个魔术咁!😏佢嘅口感好清爽,再由酸酸甜甜嘅味道,真系好开胃!🤓波特酒酿葡萄.法式鹅肝冻口感超级软滑,😚就好似食紧一个浓郁味嘅雪糕咁样,😌再配埋葡萄一齐食,真系会有解腻醒胃感觉!😍法式龙虾汤非常鲜甜,😋而且入边仲会有带子肉,浓郁嘅龙虾汤,🤪真系令人感到幸福!😝主菜就拣咗慢煮西班牙黑毛猪鞍.焦糖苹果,我同朋友一人一半!
🌕Hello我系Moon🌕

波特酒酿葡萄.法式鹅肝冻

法式龙虾汤

主菜就拣咗慢煮西班牙黑毛猪鞍.焦糖苹果,我同朋友一人一半!
慢煮西班牙黑毛猪鞍.焦糖苹果
🥳呢个黑毛猪安肉真系好厚身,😌嫩滑嘅肉质唔会有韧嘅感觉,😗旁边嘅焦糖苹果真系好开胃,😛同埋有崭新嘅味道!😝
慢煮西班牙黑毛猪鞍.焦糖苹果

另一道主菜,🤓我哋就加咗$80要依个传统法式鹅肝牛柳,😎个人觉得5成熟真系啱啱好!😝鹅肚嘅油脂同牛柳肉真系好夹!😛牛柳鲜嫩多汁,🤫牛肉味都好香浓!🤭
传统法式鹅肝牛柳

甜品,我哋就一人一半!🤤呢个美女与野兽上菜嘅时候真系可以打卡,😬因为打开玻璃罩嘅一瞬间会有好靓嘅烟雾,😳真系有美女与野兽𠮶套戏嘅feel!🤭玫瑰造型嘅甜品,真系好靓,🤓佢嘅味道系朱古力味嘅,甜甜蜜蜜嘅感觉,🥳为今餐法国菜上一个完美嘅句号!😎
美女与野兽

食法国菜,梗系要饮返杯酒,😙我拣咗红找朋友拣咗白酒,😗食下肉饮下酒真系一个写意嘅晏昼!😌
Wine

🌕最后MoonMoon 真系好满意依间法国餐厅,嘅法式料理再配搭高贵嘅环境,确实令人感觉精致!🌕
2023-04-26
等候时间
15 分钟 (堂食)
波特酒酿葡萄.法式鹅肝冻
法式龙虾汤