L'AMOUR

2022-05-22 869 浏览
同朋友庆祝生日,拣左呢间两年前食过既L'amour 食法国菜。而家主厨换左做前文华东方主厨,六道菜既套餐人均$600+。我哋一人一个set, 再叫左两杯酒。Rainbow 🌈 $118 打卡卖相一流,味道有层次感,底层会好甜,上面就开始有cocktail味。Mojito $92味道正常发挥,易入口先上第二道菜:蝶豆花鲷鱼刺身冷盘味道比较淡,蝶豆花味既汁令鲷鱼刺身会提升清新感。法式忌廉汤浓厚忌廉汤有薯仔甘笋做主调,配好香脆既蒜蓉多士食,唔错。法式鱼子酱多士第三道菜有法国菜重磅之选既鱼子酱,多士上仲有金箔同新鲜鱼子点缀,食得矜贵又好极致。多士都几脆口。鹅肝脆挞 第四道菜系季节限定轻食,第一次食有鹅肝既蛋挞,法国鹅肝同港式蛋挞蛋溶入口既双重滋味,好有fusion菜既感觉。传统法式鹅肝牛柳 第五道菜系主菜,我哋叫左五成熟牛柳,个鹅肝煎得好香,牛柳就正常发挥,少少韧。配菜好丰富,有西餐用小红萝卜,露笋,茄子,薯仔同Rosemary做拌碟。个薯蓉都有惊喜,有混合左少少白萝卜蓉,口感特别。士多啤梨燕窝奶酪最后一道菜系甜品,法国菜出名对甜品有一种坚持,个士多啤梨酱好浓厚,酸酸甜甜咁,燕窝好足料,下面既

我哋一人一个set, 再叫左两杯酒。
Rainbow 🌈 $118
Rainbow

Mojito $92
味道正常发挥,易入口
Mojito

先上第二道菜:蝶豆花鲷鱼刺身
冷盘味道比较淡,蝶豆花味既汁令鲷鱼刺身会提升清新感。
蝶豆花鲷鱼刺身

法式忌廉汤
浓厚忌廉汤有薯仔甘笋做主调,配好香脆既蒜蓉多士食,唔错。

法式忌廉浓汤

士多啤梨燕窝奶酪

最后一道菜系甜品,法国菜出名对甜品有一种坚持,个士多啤梨酱好浓厚,酸酸甜甜咁,燕窝好足料,下面既奶酪刚好平均左士多啤梨既酸味,奶酪中间有一层层口感,好似初恋咁令人回味无穷。
士多啤梨燕窝奶酪

呢度好岩情侣同闺蜜庆祝纪念日或者生日黎,个餐厅有种去左巴黎既感觉,度门一打开会变透明,关上就变返半透明,私隐度高。

日间食都有种情调。

有酒吧做背景。

庆祝纪念