2020-01-11 320 浏览
尖沙咀H8出名多嘢食,今日行過,見到有間算係新開嘅日本料理,又可以食刺身,又有得浜燒,仲有唔同嘅日式料理,想食嘅都有得食,排隊上去試吓先餐廳內部嘅裝潢好有日本風,播住日本歌曲,份外有思鄉情懷,日本就係我哋嘅鄉下嘛螢光魷魚沖漬$48非常鮮味嘅一個前菜,用上特製醬油醃制小魷魚,每咬一口,小魷魚本身汁液連同醬油一齊爆出,滑溜嘅口感,滋味非常芥辣八爪魚漬$38同螢光魷魚相比,八爪魚咬落較為爽口,有一種煙煙靱靭嘅感覺。微微辣味嘅芥辣,每一口都是刺激,做功一絲不苟,輕輕加上的芝麻,將八爪魚嘅鮮味帶出浜燒 北寄貝寶寶$48/兩粒大生蠔 $58/隻黃金貝 $48/兩粒已浜燒來講,價錢非常吸引同實惠北寄貝寶寶非常肥美,肉質鮮甜同飽滿,新鮮又有光澤,每一啖盡是肉汁每隻貝殼類海產,燒之前都會加上高湯,務求更能帶出海鮮嘅鮮味,燒嘅時候,仲會燒到治治聲㗎唔識燒唔緊要,餐廳仲好細心,連秘笈都提供埋俾大家,咁就萬無一失啦岸久漁師特選丼$168一丼三食,各有特色,最簡單嘅就咁食,或者用紫菜包住,最後就以茶漬飯食法,最好就每個食法都試吓睇到都覺得材料豐富,大量嘅吞拿魚茸配上三文魚子,味道層次分明。再加上蟹柳同蟹肉,鮮味

螢光魷魚沖漬$48

芥辣八爪魚漬$38

浜燒

北寄貝寶寶$48/兩粒
大生蠔 $58/隻
黃金貝 $48/兩粒

已浜燒來講,價錢非常吸引同實惠

岸久漁師特選丼$168

睇到都覺得材料豐富,大量嘅吞拿魚茸配上三文魚子,味道層次分明。再加上蟹柳同蟹肉,鮮味迅速提升,最後加上玉子粒同青瓜粒,視覺效果震撼。

茶漬食法,湯底勁濃郁

岸久漁師野菜火焰鍋$138

呢個又係特惠之選,呢一個價錢,食到以海鮮同日本清酒淆制出來的湯底,再配以時令嘅蔬菜,健康感覺爆燈

侍應先將清酒煮熱,然後點火,做出一個火焰的效果,火焰熄滅之後,會加入一盤蜆肉同魚肉做湯底。

野菜切成薄片,碌兩碌就熟透可以食得,夠晒方便。野菜款式眾多,適合每樣都想食少少嘅我

呢間新開嘅浜燒店,每道菜都一絲不苟,餐廳裝潢富有日式風格,價錢仲好實惠,絕對係返啅之選