2019-06-09 73 浏览
今日約咗朋友喺銅鑼灣食飯💗每次去到銅鑼灣都十分迷茫,因唔知食乜好又唔敢亂試未食過嘅餐廳,好怕中伏。如果自己一個人食通常都係去連鎖快餐店,覺得比較穩陣🙈 .朋友就建議去係時代廣場附近位於百樂中心嘅心之食堂,朋友話口碑唔錯💕食物有水準價錢大眾化💝心之食堂内有好多特色嘅擺設令人有置身日本居酒屋嘅感覺💗呢一餐估唔到甘有驚喜😍大家都好肚餓啊💗今次總共叫左9樣食物+飲品特別鍾意以下呢幾樣!一定會再來食💝..*邪惡包必點之選!😳沙律菜包住帶子同鵝肝。厚厚嘅帶子味道十分鮮甜,帶子外層煎至金黃色加上鵝肝嘅油份更加提昇鮮味💕 鵝肝煎得甘香濃郁,入口即溶真係非常之邪惡!鮮甜嘅帶子配上鵝肝真係完美嘅組合💕..*李小龍卷賣相好精緻嘅卷物💕用一張小椅子放壽司卷,唔係求求其其擺上碟,上菜方面很有心思李小龍卷材料豐富入面係炸蟹鉗+牛油果,再鋪上魚子醬。入口就食到蟹肉嘅鮮味仲好特別加上芥末蛋黃醬調味,十分清新嘅配搭💞..*心之蛋卷其實喺香港好怕食呢類型嘅蛋卷🙈食過幾次都麻麻雞蛋整得唔夠滑,口感又硬又乾。朋友好想食所以完全冇乜期望抱住試下既心態。估唔到呢個心之蛋卷出乎意料之外地好食💕😍蛋卷質地好嫩滑,內有滿滿嘅流心芝士及
心之食堂内有好多特色嘅擺設令人有置身日本居酒屋嘅感覺💗

特別鍾意以下呢幾樣!一定會再來食💝

*邪惡包

*李小龍卷

*心之蛋卷
估唔到呢個心之蛋卷出乎意料之外地好食💕😍蛋卷質地好嫩滑,內有滿滿嘅流心芝士及明太子👍香濃美味😍

*火焰鐵板牛柳串
一上碟時侍應就會點火,超震撼嘅火焰效果😆不過重點係牛肉肉質keep到好幼嫩💕朋友都大讚好好食
睇返openrice好多食評都講鰻魚茶漬飯都話好好食😍超吸引呢!!下次一定要試啊
見到隔籬枱壽星女點咗心之蛋卷上枱時侍應上蠟燭,寫上壽星女嘅名字同埋特別畫花,超靚!😍💕下次朋友生日要再來💕
🌸心之食堂 @lovecafe333
銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室