2021-10-26
旺角鬧市通菜街見到呢一間白色tone 冰川作為主題幾靚既pet friendly cafe 見到Menu上嘅二人餐都幾吸引 一於就去咗試吓🥰 2人套餐有$338 同$398 可以揀 主要分別來自於主菜選擇🤓 我哋今次就試咗$338個款 已經有齊餐湯 沙律 前菜同埋兩個主菜 所以非常抵食👍🏻 沙律仲要係一大碟牛油果無花果沙律🥗 超級豐富 配上芒果醋 酸酸甜甜非常開胃😋 前菜就係鹽燒虎蝦同蒜蓉香辣牛油焗青口 海鮮比想像中更加新鮮 虎蝦非常大隻好彈牙😍青口都好大隻好惹味👅主菜我哋就揀咗慢煮脆豬手配蜜糖芥茉醬同埋蟹膏三文魚籽明太子手捲粉🤤 豬手大大隻 外皮鬆脆 味道唔會太咸 豬手肉點蜜糖芥茉醬食幾好食👍🏻 手捲粉由於當日冇蟹膏 所以用咗蟹肉代替 明太子忌廉汁分量足夠惹味😍 手捲粉掛汁好食🤩二人套餐加點甜品可以減$30 飲品亦都有半價折扣優惠 一場嚟到當然都要試吓啦🥰 甜品就揀咗呢度最多人試嘅品三😋 一set甜品入邊有齊斑蘭椰汁丸子 芒果椰汁拿破崙同埋抹茶紅豆忌廉捲蛋👅 當中我最鍾意食嘅就係芒果椰汁拿破崙 口感好脆 芒果夠甜 加埋少少鹹嘅椰汁好夾👍🏻 飲品都係佢哋一個好大嘅賣點 口味款式選擇都好
品三
飲品都係佢哋一個好大嘅賣點 口味款式選擇都好多 我哋今次就試咗一杯Cream brûlée 同一杯濃爆72%Real 朱古力鮮奶🍫 Cream brûlée作為甜品就食得多 呢到就配上咖啡 面頭放上一層泡沫 再燒上焦糖面 加上焦糖脆餅 賣相已經好igable😍 飲落每一啖咖啡都有焦糖香味 好好飲👍🏻
Cream brûlée
濃爆72%Real 朱古力鮮奶