2022-10-08 62 浏览
🇭🇰Hong KongAverage expense pp: HKD$400-500+📍Address: 顏府御膳, Causeway Bay今日黎到銅鑼灣食呢間精緻粵菜,首先有兩碟前菜,青瓜海蜇頭,入口非常清爽開胃。尖椒皮蛋,調味非常惹味,打開咗之後食其他菜式嘅胃口。主菜方面,香芒蝦球真係好好食,香芒汁包住大大粒蝦球,啖啖肉,好有滿足感!比較特別係,沙薑陳皮生煎雞,加陳皮真係第一次見,都幾新奇,但又幾夾~我嘅最愛,鵝肝醬和牛炒飯,睇相都見到粒粒分明,而且好足料,味道好好,啖啖都食到牛,份量都夠3-4個人食。最後嘅甜品紫醉金迷都幾驚豔,佢係啡糖糯米糍,一開始見到唔覺得有幾特別,但一咬落去竟然令人意外。佢個皮有炸過,所以成粒糯米糍係外脆內軟,口感一流✨
🇭🇰Hong Kong

📍Address: 顏府御膳, Causeway Bay