2010-02-07
我蜜糖兒是日本拉麵粉絲見雜介紹,又去睇下點個人認為是名過於實,話食日本拉麵當然首先是麵質的要求,這個店子的拉麵相比其他日本麵店是粗,其次是煮得比較硬,雖然我本身都比較鍾意食小硬的拉麵,但我就覺得和歌山就幾硬,可能要浸耐少少先食會好D。湯底有2款揀,雞湯或豬骨湯底,我和蜜糖兒都是揀豬骨湯底,但由於我的配料粹中有櫻花虾的原固,所以湯味會濃少少,但和歌山的豬骨湯和別家的是不同,人家的好多都是奶白色的,但他的不是不過叉燒就幾好味道,做法是經過煎香才放上麵上,肥瘦適中和牛味道也不錯因為是午餐,所以有Set揀,Set會多跟1個小食,我地揀餃子和卷物,味覺全是普通。另外加了燒鱔,這個好吃,好鮮味,又燒得夠香,只是加了檸檬汁食都已經好好吃和牛拉麵定食 + 日替壽司2件 $160櫻花虾拉麵定食 + 餃子 $110串燒風鱔 $48
我蜜糖兒是日本拉麵粉絲見雜介紹,又去睇下點
香才放上麵上,肥瘦適中和牛味道也不錯
和牛拉麵定食 + 日替壽司2件 $160
櫻花虾拉麵定食 + 餃子 $110