2024-11-12
餐廳的外貌已好吸引,明亮的燈光,梯級而上,兩旁設置座位,帶有小毛孩嘅主人就最愛,大家能共享悠閒時光。店內以粉藍色為主調,二至四人枱,約朋友傾偈或帶小毛孩,嘆下午茶都感覺舒服。自家制黑糖薑拿鐵粉藍色杯,飲到黑糖味不會過甜,而薑味特出香且濃,飲落香滑又順喉。椰子拿鐵配搭自家製咖啡凍每口咖啡都感到椰奶的香甜味,質感滑溜,配上特色咖啡凍,啫喱質感,亦增添口感。素食早餐素食早餐內有爽脆嘅蔬菜,係我鐘意嘅配上黑醋汁,酸甜醋汁令人胃口大開,新鮮嘅車厘茄、牛油果、顏色配搭鮮明,蘑菇好香、焦糖香蕉甜甜脆脆、燕麥杯的蜂蜜帶清甜,加入水果酸奶,好味又有飽肚感。迷你酸種貝果,焗得香香的,非常脆口。士多啤梨牛奶麻糬士多啤梨和奶油層疊,一紅一白間色好靚,中間係牛奶麻糬,奶味唔重,以牛角包窩夫再配搭上凍冰冰的豆腐冰淇淋,一冷一熱,口感超爽又豐富。HandmadeSourdough Bagel黑炭麵包切開一半,佢外面裡面都有香濃嘅芝士,背果口感Q彈,食落好有飽足感。
自家制黑糖薑拿鐵
椰子拿鐵配搭自家製咖啡凍
素食早餐
迷你酸種貝果,焗得香香的,非常脆口。
士多啤梨牛奶麻糬
Handmade