2017-02-05
之前上網想望下MK火車站邊到有high tea 可以一試就係open rice search, 結果出左 lion rock restaurant 既而且見到好幾篇食評講緊 "粉紅「鑽」奇下午茶", 所以就帶女朋友去一試. 以下係小弟既食後感:服務-----4星我覺得唔錯, 我book左3點半, 佢地staff 會早一日同幾日 打電話黎 提醒我時間. 而且因為突然多左一個人, 佢地都會打黎再話我餐廳情況(有無位/ 有咩option可以選擇)環境-----5星(坐bar 台)唔錯, 因為坐bar 台 高凳關系, 好多時隻腳會條條fing, 結果佢地有個木踏可以比我long腳. 唔錯唔錯!食物---3.5-4星我地點左3 set" 粉紅「鑽」奇下午茶" 3個人食, 3個人都有同樣結論底層同第二層都好好味, 基本上無咩可以去投訴.問題在於第一層(頂層)真係好唔多掂, 真係好甜好甜. 以下3件真係好甜Cup cake: cream+ cake 咬落去真係勁甜.Dark choco mousse: 其實個味唔錯, 但太濃白朱古力+草梅: 可能我地3個都食左3粒都係酸既草酸, 結果個口喉太沖擊
環境-----5星(坐bar 台)
食物---3.5-4星
以下3件真係好甜
Cup cake: cream+ cake 咬落去真係勁甜.Dark choco mousse: 其實個味唔錯, 但太濃白朱古力+草梅: 可能我地3個都食左3粒都係酸既草酸, 結果個口喉太沖擊, 草梅又太酸 白朱古力又太甜 結果眼淚水都標出黎..
飲品----2.5-3星
可能因為我做過某連鎖店既Barista, 我覺得果杯 Snow Grey真係差小小, 份量ok 我見佢用左1塊Oreo 同 1盒Move Pick 加冰去blend, 我覺得個杯野再加多一塊去加濃D Oreo既味, 我覺得有D太淡.