餐厅: 逸東軒
资讯:

2020-07-06 216 浏览
連續四年獲得米芝連一星嘅餐廳 - 逸東軒 🌟星期一至五上午11點至下午3點 $38點心優惠 而家延期至七月底🎉有興趣嘅話就快啲去訂位啦🙆🏻‍♀️.整體黎講 無論環境定食物 都比起一般酒樓高質好多坐得十分舒服 枱同枱之間距離充足原價嘅話就唔係太抵食了 但有$38優惠嘅話真係絕對值得一試!.兩個人太興奮 係咁點 總共點左九樣嘢食 超多超飽😂集中介紹推薦嘅點心🥧.💬Hkfoodholic 推介 ❗️必點📝❗️🔸筍尖鮮蝦餃 $38🔸皮薄料足 每粒都食到兩隻蝦👅 個人幾喜歡!.🔸帶子蒸燒賣 $38🔸燒賣上有帶子 帶子唔算好厚身 但我喜歡嘅係燒賣本身口感食落好爽彈 入面仲有大大粒蝦 絕不孤寒成粒放入口個口感同味道真係好正 高質燒賣😛鍾意食燒賣嘅你不容錯過~.🔸脆皮流沙包 $38🔸熱辣辣 新鮮炸起 外面乾脆內裡鬆軟感覺更加似奶黃炸饅頭奶黃鹹香味濃郁👌🏻 如果流心效果明顯啲就更出色啦~.🔸叉燒焗餐包 $38🔸比起流沙包我更加鍾意呢個叉燒焗餐包 十分有驚喜🤭外層賣相有點似菠蘿包 食入口係超鬆化 鬆脆帶點甜味叉燒內餡都十分高質👅.💬可以一試🔸薑蔥牛柏葉 $38🔸🔸金沙脆豆腐 $38🔸🔸逸東小籠包 $48🔸呢三碟
連續四年獲得米芝連一星嘅餐廳 - 逸東軒 🌟
有興趣嘅話就快啲去訂位啦🙆🏻‍♀️
整體黎講 無論環境定食物 都比起一般酒樓高質好多
坐得十分舒服 枱同枱之間距離充足
兩個人太興奮 係咁點 總共點左九樣嘢食 超多超飽😂
集中介紹推薦嘅點心🥧
💬Hkfoodholic 推介 ❗️必點📝❗️
🔸筍尖鮮蝦餃 $38🔸
皮薄料足 每粒都食到兩隻蝦👅 個人幾喜歡!

🔸帶子蒸燒賣 $38🔸
燒賣上有帶子 帶子唔算好厚身 但我喜歡嘅係燒賣本身
口感食落好爽彈 入面仲有大大粒蝦 絕不孤寒
成粒放入口個口感同味道真係好正 高質燒賣😛
鍾意食燒賣嘅你不容錯過~

🔸脆皮流沙包 $38🔸
熱辣辣 新鮮炸起 外面乾脆內裡鬆軟
感覺更加似奶黃炸饅頭
奶黃鹹香味濃郁👌🏻 如果流心效果明顯啲就更出色啦~

🔸叉燒焗餐包 $38🔸

🔸薑蔥牛柏葉 $38🔸

🔸金沙脆豆腐 $38🔸
🔸逸東小籠包 $48🔸
呢三碟同外面酒樓嘅質素差不多
金沙脆豆腐味道偏清淡 雖然豆腐質感好滑 但係炸的外皮略厚同埋唔夠脆口 另外調味如果再惹味啲就好了🙆🏻‍♀️

💬不了
🔸蒜蓉鮮蝦春卷 $38🔸