2019-01-31 515 浏览
想試咗玄鮨嘅lunch set好耐,見openrice個個都讚。不過價錢唔係平,當然要搵番個籍口先可以去試一試一早book定位,去到服務員即時安排入座不慨係米芝蓮餐廳✨ 🍴,質素果然令人非常滿意🥰!無論係食物、員工、大廚定環境都可以話無可挑剔❤️!今次坐bar枱,可以見到大廚係我地面前大顯身手。點左一個Sashimi Lunch Set,另一個揀左食新鮮魚生飯。個Set包有漬物、前菜、刺身、白飯、味噌湯同甜品。Sashimi Lunch ($330)📌漬物: 白身魚南蠻漬,質感似魚乾,配上洋蔥等配料。📌前菜: 厚切牛舌,軟腍味香,好好食👅!📌主食: 刺身一共7款,每款2片。有帆立貝、拖羅、吞拿魚、赤貝、魷魚、白魚同甜蝦。刺身厚切🔪,全部都非常新鮮,肉質鮮甜👍🏻。尤其拖羅腩,入口軟滑又不會過肥,令人印象深刻🥰! 這裏明顯用上上乘食材,水準非常高!! 旁邊還配上一碗白飯及味噌湯,份量對一個女仔而言剛剛好。📌甜品: 黑芝麻雪糕,黑芝麻味突出,不錯吃 😋!另外嘅魚生飯魚生同刺身set有所不同,但2款都好好食,雖然今餐價錢較貴,但間中享受一下都不錯呢!

一早book定位,去到服務員即時安排入座

今次坐bar枱,可以見到大廚係我地面前大顯身手。

個Set包有漬物、前菜、刺身、白飯、味噌湯同甜品

Sashimi Lunch ($330)

📌漬物: 白身魚南蠻漬,質感似魚乾,配上洋蔥等配料。

📌前菜: 厚切牛舌,軟腍味香,好好食👅!

📌甜品: 黑芝麻雪糕,黑芝麻味突出,不錯吃 😋!