晏晝六點幾,有啲口痕,又未夠鐘食飯,所以同朋友行入燈籠街,淨係諗住簡單食個米線,結果一坐低,個侍應係咁要我哋加料叫嘢飲。我哋見佢惡惡d,覺得有d怯,格硬迫住加左豬腩肉同凍檸茶⋯結果⋯⋯⋯簡直就係嘔心!其實個米線本身就煮得幾好食嘅,但係食食下發現喺啲碎肉同埋酸菜料裏面,出現左一舊好核突嘅類似生豬潤嘅嘢!叫左個侍應問佢係乜嘢黎,佢hea答左哦,有時師傅夾下呢樣夾下果樣,可能啲豬腸會跌咗落去⋯⋯我真係唔知點答佢好⋯亦都諗唔明點解生豬腸會跌落米線!朋友仔個酸辣粉食到一半肚仔痛,所以我哋都係拿拿聲起身畀錢走人。燈籠街麵店林立,d餐廳質素一向都非常唔錯。真心不明白呢啲咁樣的鋪頭點解仲可以開到落去

簡直就係嘔心!