2021-05-26 119 浏览
咁岩朋友係附近做野 搵佢食lunch嗰陣簡左依間cafe 聽聞係一間幾人氣既cafe 。食飯時間黎 咁岩得番吧枱有位 前面仲有1枱3位等緊 入座之前都見到有人等緊位黎之前做左啲research 緊係食人氣食品:雞蛋布丁配House expresso($58) 同火炭糯米窩夫配自家製牛奶雪條($96) 。價錢偏貴,不過依間就免加一 所以都合理。首先黎左甜品 雞蛋布甸配House expresso 味道唔錯 雞蛋味幾濃 唔會話太甜 不過個人覺得加埋house expresso就唔太夾 可以一甜一苦加埋就怪怪地。之後黎左最多人食既竹炭糯米窩夫 睇相已經覺得好吸引 黎到更加覺得吸引 急不及待打完卡就食 糯米味唔太突出 本人唔太好脆卜卜既野 所以佢林林地反而岩我胃口 加埋奶更加味道突出。 而自家製牛奶雪條就食落冇乜牛奶味 建議牛奶味重啲會更好題外話 餐廳限時75分鐘 同埋平日都幾多人 如果想黎記得要早小小

雞蛋布甸配house  expresso

左:竹炭糯米窩夫配自家製牛奶雪條