2019-04-26 65 浏览
之前睇住呢間小店開張,但一直都搵唔到機會試。前幾日終於等到屋企無飯食,即刻提出去試呢間!*地點*盤子工房喺建生商場外圍,由建生輕鐵站行過去只需要1分鐘路程。距離直情係企喺輕鐵站尾望過去都見到咁近👍🏻*店內環境*店內裝修走簡約工業風,文青 + 簡約輕鬆,絕對啱哂想忙裡偷閒嘅香港人😉雖然以黑色為主,但外牆做咗大玻璃窗及落地玻璃大門,再加上高樓底及配上木材桌椅及餐具,所以感覺一啲都唔侷促,沒有壓迫感。店內環境清潔,不過佢無喺大門上面加風阻,再加上呢排已經係夏天咁嘅天氣,難免見到有啲蚊會飛咗入嚟😔,呢樣值得改善。壁畫好搞笑!熱狗帶住Burger仔出去散步。其實熱狗後面仲有隻小白跟住嫁,反而係隻小白無帶頸繩🤣*落Order/上菜速度*呢度係客人去cashier落order,之後就可以返埋位等店員送餐。嘢食係即叫即做,上菜速度都幾快。*是辣的肉醬熱狗 配薯角+是日特飲: 百香果(熱)*熱狗餐以木砧板為托盤。鬆軟麵包,粗身熱狗腸,加上滿滿嘅微辣肉醬。絕對係大滿足!薯角亦係即炸,外面香脆裡面軟,無炸到過哂龍,亦有應有嘅薯仔味,CP值極高,值得下次再食!* 牛扒意粉配黑椒汁 配是日特飲:百香果(凍) *

*地點*

*店內環境*

*落Order/上菜速度*

是辣的肉醬熱狗 配薯角+是日特飲: 百香果(熱)

*是辣的肉醬熱狗 配薯角+是日特飲: 百香果(熱)*

牛扒意粉配黑椒汁 配是日特飲:百香果(凍)

* 牛扒意粉配黑椒汁 配是日特飲:百香果(凍) *
牛扒夠味又夠淋,唔係無牛味又咬到牙都軟嘅牛扒。意粉對我嚟講少少硬身,所以對一般人嚟講應該ok。(只係因為我鐘意食淋嘢咋😝)

* 是日特飲:百香果 *
最驚喜係是日特飲唔洗加錢,又可以揀熱飲。無論熱飲凍飲都唔會太甜,啱哂唔鐘意飲凍嘢嘅我😍
是辣的肉醬熱狗 配薯角+是日特飲: 百香果(熱)
牛扒意粉配黑椒汁 配是日特飲:百香果(凍)