2025-03-27
係建生一帶開西餐廳真係唔容易因為有超高質嘅JEP同Dineland暫時試咗一次,覺得似乎佢都有佢嘅定位就係比呢兩位再平啲啲,但都係勁有heart嘅🦞龍蝦汁大蝦粗管粉$68🥣叫主食係包湯/沙律+包今日嘅湯係蘑菇湯,佢絕對唔係開粉嘅湯🍄係真材實料蘑菇同薯仔湯,好香好味!🥖包係同Dineland一樣,似乎係黑糖麵包,熱辣辣,本人超級鍾意!🍝講返主菜龍蝦汁粗管粉,for偏好超重口味嘅me佢如果再濃啲就完美啦,佢絕對唔係唔夠味,只係佢好味質嚟,如果再濃多少少就好,因為管粉比較唔吸味,所以個汁再濃啲會比較適合🦐總共有四隻大蝦,都真係算大大隻,肉質實淨,係好味嘅🦀蟹粉蟹籽意大利飯 $68對比JEP其實真係差好多,但68嚟講佢絕對算很可以算有蟹粉嘅味道,但係唔會腥,而且飯軟硬適中,都算大碟,如果可以多一兩嚿肉之類就好啦🍨跟餐甜品每份加$28肉桂卷配雪糕🥧佢嘅肉桂卷好香,唔會死甜,佢係酥皮嘅肉桂卷,感覺幾得意,但係同當日嘅雪糕芝麻雪糕完全唔夾,所以我分開咗嚟食,但係分開食嘅話雪糕其實幾香濃,仲好滑添
因為有超高質嘅JEP同Dineland
暫時試咗一次,覺得似乎佢都有佢嘅定位
就係比呢兩位再平啲啲,但都係勁有heart嘅
🦞龍蝦汁大蝦粗管粉$68
🥣叫主食係包湯/沙律+包
今日嘅湯係蘑菇湯,佢絕對唔係開粉嘅湯
🍄係真材實料蘑菇同薯仔湯,好香好味!
🦐總共有四隻大蝦,都真係算大大隻,肉質實淨,係好味嘅
🦀蟹粉蟹籽意大利飯 $68
對比JEP其實真係差好多,但68嚟講佢絕對算很可以