因為工作需要的關係,山長水遠入到屯門,慶幸同組組員是在屯門居住,正所謂「地膽帶路唔使用腦」,工作地點附近是戶外的「美食廣場」,選擇尚算豐富,連近期大熱的雲在線都是在呢邊🤭原本都想[潮聖]雲在線的,不過怕不能坐太耐,便決定食西餐,選擇了呢間性價比非常高的《Stimulate Cafe & Restaurant》!餐廳由門面到店內似是工業風格,配以水泥外牆及黑色傢具配搭,呈現出酷的感覺😎。午餐時間,一百蚊唔洗就可以品嘗到兩道菜連飲品,仲罕見地前菜中有兩選是可以任食😳包括《是日餐湯和餐包》&《素沙律》,小妹三人都沒有「二刷」前菜,因為想留肚給主食😙APPETIZERS🩶 是日餐湯和餐包蘑菇濃湯配牛油餐包,足料又濃郁的餐湯,飲得津津有味😍🩶龍蝦湯及餐包(升級+$30)比較富貴的男組員大讚龍蝦湯味道香濃美味🤤🩶 素沙律冰菜原來都可以做沙律😲大開眼界,估唔到又幾爽口喎!Main Course 🩶 蔥燒厚切豚肉饅頭漢堡配炸薯角好少機會食到饅頭漢堡🤭睇嚟餐廳有意中西合璧,呢道看似中菜但卻以漢堡形式出菜已經夠特別,呢個配搭非常夾架,蔥燒醬濃、豚肉好香騷,味道口感似東坡肉,大大件的炸薯角疑似有灑上辣味香料

APPETIZERS
🩶 是日餐湯和餐包
蘑菇濃湯配牛油餐包,足料又濃郁的餐湯,飲得津津有味😍

🩶龍蝦湯及餐包(升級+$30)
比較富貴的男組員大讚龍蝦湯味道香濃美味🤤

🩶 素沙律
冰菜原來都可以做沙律😲大開眼界,估唔到又幾爽口喎!

Main Course
🩶 蔥燒厚切豚肉饅頭漢堡配炸薯角
好少機會食到饅頭漢堡🤭睇嚟餐廳有意中西合璧,呢道看似中菜但卻以漢堡形式出菜已經夠特別,呢個配搭非常夾架,蔥燒醬濃、豚肉好香騷,味道口感似東坡肉,大大件的炸薯角疑似有灑上辣味香料,令其入口有點Hot 🔥

🩶 雲南牛肝菌寬條麵
小妹估計是使用來自雲南的牛肝菌🤭香濃美味😋份量相對唔錯,價錢更不用$70,真係非常抵食❣️

🩶 龍蝦汁大蝦粗管粉
店內推薦排行榜的第一位🥇每條都有龍蝦汁超好味,可惜粗管粉未夠熟,有點硬,其實係咪可以同餐廳講煮返腍啲會好啲🤔

整體來講真係好抵食,雖然距離非常遠,但係對於小妹嚟講係一程車就可以到達🤭希望日後有機會帶埋屋企人嚟食😆😆
是日餐湯及餐包(無限量供應)
龍蝦湯及餐包
素沙律(無限量供應)
蔥燒厚切豚肉饅頭漢堡配炸薯角
均炸薯角大大件
2025-06-05
$95.3 (午餐)
是日餐湯及餐包(無限量供應)
龍蝦湯及餐包
素沙律(無限量供應)
蔥燒厚切豚肉饅頭漢堡配炸薯角
  • 龍蝦湯
  • 是日餐湯
  • 素沙律
  • 蔥燒厚切豚肉饅頭漢堡
  • 餐包
其實建生附近既餐廳都好難經營🥺最近經過見到原來開左間新西餐廳 上IG睇先知原來11月開😳竟然而家先發現呢間cp值超高🥺一定一定要book位‼️‼️♡是日餐湯及餐包 無限量供應‼️‼️套餐仲包餐湯餐包同野飲😳實在太抵食‼️是日餐湯係南瓜湯 飲落都幾smooth😋唔夠喉仲可以飲多碗添 餐包竟然係黑糖包夾住塊牛油😍食落仲有少少溶左既黑糖咁 好好食🙊忍唔住refill多幾個食添🫣♡龍蝦汁大蝦粗管粉 $74超推🧡好少會見到有粗管粉食🫣口感幾好唔會太硬太淋 都算幾掛汁😋龍蝦汁都算幾濃 稠度啱啱好😌足足有4隻蝦咁多‼️而且都頗大隻 口感爽口彈牙 帶蝦既鮮甜味😚整體黎好得💯♡雲南牛肝菌寬條麵 $68都幾唔錯🤤好濃郁既牛肝菌味 仲加左啲切到好細粒既翠肉瓜同菇🍄‍🟫食落更加有口感😋寬條麵掛滿汁 好creamy 但又唔會好滯😳寬條麵食落會比較冇咬口 但唔會太淋😝♡韓式芝士泡菜炸雞煲仔意大利飯 $98呢個意大利飯超有驚喜🤩佢地仲有啲main係fusion菜😋試左呢個韓式意大利飯勁好食😍首先佢賣相已經好邪惡😈上面放左一塊芝士🧀同kimchi🤤撈匀嗰下不得了 我已經都流緊口水🤤少少辣辣地 偏多汁少少 但好好食😋唔係好識形容有

♡是日餐湯及餐包 無限量供應‼️‼️

♡龍蝦汁大蝦粗管粉 $74

♡雲南牛肝菌寬條麵 $68

♡韓式芝士泡菜炸雞煲仔意大利飯 $98
呢個意大利飯超有驚喜🤩佢地仲有啲main係fusion菜😋試左呢個韓式意大利飯勁好食😍首先佢賣相已經好邪惡😈上面放左一塊芝士🧀同kimchi🤤撈匀嗰下不得了 我已經都流緊口水🤤少少辣辣地 偏多汁少少 但好好食😋唔係好識形容有幾好食🤣嗌個黎試就知有幾出色😝另外再配左3隻炸雞仔 熱辣辣 好香脆 肉質都唔會太乾😚

♡芒果牛油果蟹肉他他 +$48
怕嗌4個set會太飽既關係 同埋想留返個肚食甜品 所以嗌左個小食😋跟餐只係加48蚊就可以食到呢個芒果牛油果蟹肉他他😳估唔到超大份 仲唔錯添🤭芒果令到成件事好fresh🌼食落仲有啲脆脆好過癮 以前菜黎講好開胃😚
芒果牛油果蟹肉他他

♡焦糖燉蛋配雪糕 +$38
♡ Tiramisu配雪糕 +$42
甜品仲可以套餐加購 真係抵食好多😝甜品就冇想像中咁出色 正常發揮🙈焦糖燉蛋偏甜左啲 tiramisu食落就感覺未解凍得曬咁🙈反而個芝麻雪糕好出色 幾濃芝麻味🤤
焦糖燉蛋配雪糕
Tiramisu配雪糕

📍Stimulate Cafe & Restaurant (屯門)
屯門良德街3號豐連地下5號舖
芒果牛油果蟹肉他他
☕️ 屯門篇 · 別開生面系列 Stimulate Cafe & Restaurant📌 今日冇做gym,純粹同老婆撐枱腳放鬆吓心情~特登揸車嚟到屯門,揀咗呢間主打西式簡餐嘅 Stimulate Cafe & Restaurant。餐廳環境寬敞舒服,坐位夠開揚,好啱想靜靜傾計嘅兩口子。食物方面擺盤認真,外觀吸睛,我哋叫咗龍蝦汁大蝦粗管意粉、紐約客牛扒、兩款餐湯,加埋Americano同Latte。味道方面偏向創新,有幾樣食落去比較特別~可能係我哋口味慣咗傳統style 😅 但相信鍾意新派風味嘅朋友會幾有驚喜!⸻📍 餐廳資料:Stimulate Cafe & Restaurant屯門良德街3號豐連地下5號舖📞 5362 4557🍴 主打西餐/咖啡店🚘 自駕前往方便,近V City/屯門站步行約10分鐘📅 用餐日期:2025年7月8日💰 總消費:$290(2人,已連加一)🧾 人均消費:約 $145⸻🍽 餐點內容: • 轉轉蝦湯+包 $30 • 蕃茄湯+包 $30 • 龍蝦汁大蝦粗管意粉 $138 • 紐約客牛扒 $74 • Americano(凍)$34 • Latte(熱)$44⸻💑 情侶

📍 餐廳資料:
Stimulate Cafe & Restaurant
屯門良德街3號豐連地下5號舖
📞 5362 4557
🍴 主打西餐/咖啡店
🚘 自駕前往方便,近V City/屯門站步行約10分鐘

📅 用餐日期:2025年7月8日
💰 總消費:$290(2人,已連加一)
🧾 人均消費:約 $145

🍽 餐點內容:
 • 轉轉蝦湯+包 $30
 • 蕃茄湯+包 $30
 • 龍蝦汁大蝦粗管意粉 $138
 • 紐約客牛扒 $74
 • Americano(凍)$34
 • Latte(熱)$44

💑 情侶位推薦指數:⭐️⭐️⭐️(3/5)
👉 環境靚、氣氛舒服,食物造型出色~如果你地都想探索下屯門嘅新派cafe,可以一試!

#屯門 #StimulateCafe #情侶撐枱腳 #西餐廳 #咖啡店 #龍蝦汁意粉 #牛扒餐 #咖啡控 #拍拖好去處 #別開生面系列 #香港情侶 #屯門美食 #eatingwithcowcow
6天前
2025-06-30 0 浏览
隔離游完水過去食,好方便就腳。食晚市,5:50分到門口宜家好多人排隊,食物質素好好,埋單兩個人唔洗500,呢個質素出面食應該要700幾。所以性價比非常高,環境舒服坐得唔擠逼👍🏻
2025-06-29
2025-06-22 838 浏览
其實已經唔係第一次食呢間餐廳⋯今次見6月出新menu.同男朋友心思思又黎食一次啦! 好啦~ 夜晚8點幾都仲叫到 每日限量發售的台式香菇滷肉鹽酥雞煲仔大利飯,就叫黎試下佢。 用意大利飯嚟整台式嘢,味道又幾好食比想像中更加match ⋯但兩嚿鹽酥雞啲皮厚到不得了⋯又厚又硬(並唔係脆)⋯⋯ 跟住,男朋友上次食過紐約客牛扒$138覺得還好,今次一於試下佢既美國極黑牛肉眼($328)。由於係佢成個Menu最貴嗰個餐,所以都有啲期待!咁睇搜尋網站都知,極黑牛已經係都幾靚既牛同部位都相對比較淋身 結果大大既失望呀!佢上碟已經切好咗(已經覺得古怪⋯因為上次屋企人嚟食係要自己切,而且上次屋企人話好好食), 點知⋯⋯ 原來係相片右手邊既底有好多肥膏/根⋯ 所以要切好比我。 掩眼法。大家睇下下面張相就知⋯ 一嚿牛扒裏面有超級多肥膏。 咁都可以出比客。 而且其他有肉既肉質超級嚡🥹⋯⋯ 並非佢聲稱油脂比較均勻⋯ 而係油脂喺歸曬邊⋯ 唔知佢用咩煮法啦⋯⋯ 反正d肉系唔好食ga ! 呢碟main dish 就收$328 完全覺得性價比係零。 我中途發現原來牛肉下面全部都係肥膏既時候已經有同職員講返,我覺得咁都可以
其實已經唔係第一次食呢間餐廳⋯
每日限量發售的台式香菇滷肉鹽酥雞煲仔大利飯,就叫黎試下佢。

佢上碟已經切好咗(已經覺得古怪⋯因為上次屋企人嚟食係要自己切,而且上次屋企人話好好食), 點知⋯⋯ 原來係相片右手邊既底有好多肥膏/根⋯ 所以要切好比我。 掩眼法。大家睇下下面張相就知⋯ 一嚿牛扒裏面有超級多肥膏。 咁都可以出比客。 而且其他有肉既肉質超級嚡🥹⋯⋯ 並非佢聲稱油脂比較均勻⋯ 而係油脂喺歸曬邊⋯ 唔知佢用咩煮法啦⋯⋯ 反正d肉系唔好食ga ! 呢碟main dish 就收$328 完全覺得性價比係零。 我中途發現原來牛肉下面全部都係肥膏既時候已經有同職員講返,我覺得咁都可以出到菜⋯唔係好接受到!
職員回覆: 肉眼係比較肥,今批啲牛返得唔係咁靚。 然後講左句sorry~ 我都回覆職員:ok 我都係同你反映返~

食完真心唔開心,埋單走人,埋單仲問我哋:咁其他菜ok ma? 咁以上嘅食評包括鹽酥雞我都重複有同職員講多次。所以我唔係食完野喺背後放暗箭。 至於意見接唔接受就睇佢地有幾重視客人。

2025-06-06
2025-06-07 1361 浏览
最近朋友生日,佢鍾意試新野,所以我帶佢嚟呢間餐廳試下。呢間餐廳有brunch同main course選擇,我哋揀咗幾款食物,一齊share😋前菜有餐湯+餐包+素沙律,仲要係無限量供應。我哋見到海鮮酥皮盒,好吸引,所以升級試下❤️喇沙三重蟹煲仔寬條麵🦀🍝,有2隻蟹鉗,蟹蓋仲要塞滿蟹肉,好滿足。寬條麵配合醬汁好惹味😍紐約客牛扒配薯菜🥩,牛扒5成熟,啖啖都有濃濃嘅牛肉味,好正😍小食炸蝦多士配喇沙汁🍤🍞,一口炸蝦多士加埋喇沙汁,真係有錦上添花嘅作用😍甜品焦糖燉蛋配雪糕🍮🍦,估唔到係豆腐雪糕,淡淡嘅豆腐味,再加上甜甜嘅焦糖燉蛋,絕配😍飲品方面,我哋叫咗海鹽菠蘿梳打🍹,焙茶奶☕,味道ok。呢間餐廳仲有其他食物都好吸引,下次一定會再嚟試下。
最近朋友生日,佢鍾意試新野,所以我帶佢嚟呢間餐廳試下。

前菜有餐湯+餐包+素沙律,仲要係無限量供應。

我哋見到海鮮酥皮盒,好吸引,所以升級試下❤️

飲品方面,我哋叫咗海鹽菠蘿梳打🍹,焙茶奶☕,味道ok。

呢間餐廳仲有其他食物都好吸引,下次一定會再嚟試下。

2025-06-03
  • 紐約客牛扒
  • 喇沙三重蟹煲仔寬條麵
  • 海鮮酥皮盒
2025-06-07 1228 浏览
是日餐湯是羅宋湯番茄味香濃開胃素沙律是冰菜,車厘茄,青瓜片伴胡麻汁第一次生食冰菜口感十分爽脆 但沒有什麼味道比較喜歡普通西餐沙律菜帶有淡淡苦味前菜可以refill所以份量比較少我們吃了兩round這個idea很好不會浪費食物主菜牛肝菌寬條麵味道比較清淡欠缺菇菌嘅香氣喜歡主廚選用特色意麵 另一個主菜是羊T-bone味道不錯可惜兩件都比較肥切去了三成膏脂後肉很少適合能吃肥肉嘅朋友伴菜又是剛才的冰菜和車厘茄還好配了個焗新薯覺得配翠玉瓜有點奇怪好像西蘭花會比較match飲品是凍Americano和柚子蜜合乎期望對主菜略有失望這晚售完的韓式炸雞煲仔意大利飯會否更對胃口有緣再來的話 希望不是只有冰菜來了這小區幾年小店能做出美食 掌握好成本街坊絡繹不絕
是日餐湯是羅宋湯
番茄味香濃開胃
素沙律是冰菜,車厘茄,青瓜片伴胡麻汁
第一次生食冰菜

來了這小區幾年
小店能做出美食 掌握好成本
街坊絡繹不絕

2025-05-27 1641 浏览
主食意粉/意大利飯$60/$68(加一)包餐湯餐包/沙律(無限添)、咖啡/柚子蜜(其他飲品半價)餐湯係有誠意嘅蘑菇湯,滿滿蘑菇🍄‍🟫餐包係已夾附牛油嘅黑糖包如果牛油係由自己決定加唔加會開心啲🙂‍↔️我就叫咗蝦醬雞肉粗管粉好香蝦醬味,份量夠晒大份飲品加錢試下草莓抹茶攪勻佢飲第一啖冇乜抹茶/草莓味擺到尾先飲反而就出味啲如果草莓味再出啲,可能會再好飲啲總括嚟講,環境食物同價錢成正比想平靚正食個full西餐,會推薦呢間
主食意粉/意大利飯$60/$68(加一)
包餐湯餐包/沙律(無限添)、咖啡/柚子蜜
(其他飲品半價)

餐湯係有誠意嘅蘑菇湯,滿滿蘑菇🍄‍🟫
餐包係已夾附牛油嘅黑糖包
如果牛油係由自己決定加唔加會開心啲🙂‍↔️

我就叫咗蝦醬雞肉粗管粉
好香蝦醬味,份量夠晒大份

飲品加錢試下草莓抹茶
攪勻佢飲第一啖冇乜抹茶/草莓味
擺到尾先飲反而就出味啲
如果草莓味再出啲,可能會再好飲啲

總括嚟講,環境食物同價錢成正比
想平靚正食個full西餐,會推薦呢間
2025-05-18
午餐
2025-05-01 1262 浏览
假期一個人去小店relax下 本身都預咗cafe一定係貴夾唔扺食 抱住chill下嘅心態入去 結果好有驚喜Menu上面樣樣都幾吸引 最後揀咗parma ham guacamole egg Benedict 牛角三文治 跟個沙律 首先 沙律用冰菜 冰菜生食原來係好爽脆 葉身夠厚 水份夠 醬汁除咗日式胡麻醬 仲加咗啲herbs同新鮮蕃茄 好味到牛角三文治 超級足料又大份 味道豐富又唔搶 食到中間有幾啖食到類似開心果醬咁嘅果仁香 推薦大家試呢個! 啡味道正常 嗌咗expresso tonic $38好抵 平時出面至少$45up 最後雖然好飽 但唔執輸叫多個cinnamon roll加雪糕 造型好可愛 非常滿足特別要多謝侍應們 本身係門口等位嗰陣見到佢地無乜表情 少少惡咁 但當我自備咗外賣盒 想買多個意粉走 佢地包裝好之後再三提醒我個外賣盒蓋冚唔實 仲好好咁加咗橡筋俾我 又提我要小心啲拎 超細心 兩個主菜 前菜任加 有啡 有甜品 埋單唔洗$200 抵到爛 會再嚟!

沙律
沙律
  • 風乾火腿牛油果班尼迪牛角包三文治
2025-04-06 1665 浏览
見到網上好多人都讚呢間餐廳,終於搵到時間來試下啦餐廳menu做的套餐係前菜+Brunch/主食+飲品前菜如果揀是日餐湯+餐包或者素沙律,都可以無限供應做完前菜來講,呢個沙律真心唔錯,係用冰菜整的,同平時食到的前菜沙律比,對我個人來講,呢個真係無得輸!!是日餐湯真係驚豔到我,平時我好少飲西湯,但係呢個湯我試飲真係經驗到我,唔係罐頭湯hea客人。餐包,我就覺得味道同outback個黑糖燕麥包好似,我個人來講係好鍾意食!!呢個蟹子蟹肉義大利飯,分量夠,而且一d都唔流,比平時食的義大利飯更對我口味呢個牛扒味道都唔錯,但唔似前面的菜式咁驚豔到我,但都真係唔錯,而且配菜係用冰菜,車車厘茄,脆肉瓜同烤焗薯,就幾match的搭配 野飲本身配美式咖啡/柚子蜜係唔洗加錢,其他飲品跟餐就半價。柚子蜜味道啱好,比較清甜。Expresso Tonic就發揮正常。整體來講,呢間餐廳性價比好高,呢個價錢食到呢個質素,可以再encore。希望餐廳可以一直做落去,比我地呢d普通市民多個高質選擇!!
見到網上好多人都讚呢間餐廳,終於搵到時間來試下啦

餐廳menu做的套餐係前菜+Brunch/主食+飲品
前菜如果揀是日餐湯+餐包或者素沙律,都可以無限供應

Expresso Tonic就發揮正常。

希望餐廳可以一直做落去,比我地呢d普通市民多個高質選擇!!
2025-04-06
2025-03-27 1813 浏览
係建生一帶開西餐廳真係唔容易因為有超高質嘅JEP同Dineland暫時試咗一次,覺得似乎佢都有佢嘅定位就係比呢兩位再平啲啲,但都係勁有heart嘅🦞龍蝦汁大蝦粗管粉$68🥣叫主食係包湯/沙律+包今日嘅湯係蘑菇湯,佢絕對唔係開粉嘅湯🍄係真材實料蘑菇同薯仔湯,好香好味!🥖包係同Dineland一樣,似乎係黑糖麵包,熱辣辣,本人超級鍾意!🍝講返主菜龍蝦汁粗管粉,for偏好超重口味嘅me佢如果再濃啲就完美啦,佢絕對唔係唔夠味,只係佢好味質嚟,如果再濃多少少就好,因為管粉比較唔吸味,所以個汁再濃啲會比較適合🦐總共有四隻大蝦,都真係算大大隻,肉質實淨,係好味嘅🦀蟹粉蟹籽意大利飯 $68對比JEP其實真係差好多,但68嚟講佢絕對算很可以算有蟹粉嘅味道,但係唔會腥,而且飯軟硬適中,都算大碟,如果可以多一兩嚿肉之類就好啦🍨跟餐甜品每份加$28肉桂卷配雪糕🥧佢嘅肉桂卷好香,唔會死甜,佢係酥皮嘅肉桂卷,感覺幾得意,但係同當日嘅雪糕芝麻雪糕完全唔夾,所以我分開咗嚟食,但係分開食嘅話雪糕其實幾香濃,仲好滑添
係建生一帶開西餐廳真係唔容易
因為有超高質嘅JEP同Dineland
暫時試咗一次,覺得似乎佢都有佢嘅定位
就係比呢兩位再平啲啲,但都係勁有heart嘅

🦞龍蝦汁大蝦粗管粉$68
🥣叫主食係包湯/沙律+包
今日嘅湯係蘑菇湯,佢絕對唔係開粉嘅湯
🍄係真材實料蘑菇同薯仔湯,好香好味!
🦐總共有四隻大蝦,都真係算大大隻,肉質實淨,係好味嘅

🦀蟹粉蟹籽意大利飯 $68
對比JEP其實真係差好多,但68嚟講佢絕對算很可以

🍨跟餐甜品每份加$28
肉桂卷配雪糕
2025-03-15 1538 浏览
今日特登預約咗枱同朋友慶生,今日所揀選嘅所有食物以致甜品都完全冇令我哋失望,甚至有驚喜!無論你嗌任何餐,都會免費無限供應餐湯同餐包,餐包好軟熟,好好味🤤主菜嗌咗蟹肉蟹籽意大利飯,以及牛扒,兩者都做得好出色又大大份!最後慶生仲揀選咗畫盤+肉桂卷,畫畫相當用心!會預先畫好畀我過目,肉桂卷配上雪糕都好好味。埋單都係$385兩個人,包咗餐包餐湯兩份主菜兩份跟餐飲品一份龍蝦汁大蝦煲一份甜品真係食得好滿足😌

埋單都係$385兩個人,包咗

• 紐約客牛扒
  • 龍蝦汁大蝦煲
  • 蟹粉蟹籽意大利飯
2025-03-15 1288 浏览
之前在Facebook見有人post過食評,話這間開張了4個月的cafe好味同抵食,所以今日特登去食個午餐,驗證一下。果然係真的,午餐食了一個蝦醬雞肉炒寬條通粉,連餐湯餐飽及一杯Americano,只係$60 + 10%。以及Cafe嚟計,非常抵食。味道方面,個餐湯好飲,另外,個餐包係暖嘅仲要有一片厚切嘅牛油夾咗喺中間。蝦醬雞肉炒寬條通粉非常惹味,有蝦醬嘅鹹香。Americano 好香濃。的確係用心製作,午餐嘅份量亦都係好足夠。今日掛住食午飯冇影到相。餐廳店舖雖小,但環境舒服,同三五知己飲杯咖啡,或者把酒談心都係一個好嘅地方。

2025-03-14
2025-03-05 1565 浏览
經過見到新裝修嘅餐廳,見佢環境幾好,以為食物質素會有返咁上下,點知有啲中伏感⋯⋯當日食lunch叫咗個英式早餐牛角三文治,食物黎到後,即刻見到入面夾住幾塊勁燶嘅煙肉,同侍應講想換,佢個態度好懶散,好似唔想面對同應付問題。之後另一個侍應就話重新煎過塊煙肉比我,煎完要我自己夾返落個包到食咁嘅奇怪服務仲要收加一,而且全場嘅客人都無上到水,但明明咁大個水吧枱有晒水杯水壺都無侍應識得serve,咁嘅質素真係無下次⋯⋯

英式早餐牛角三文治
本來都好少黎呢區附近食野,今日難得黎到呢區,係因為比附近一間餐廳嘅德國豬手吸引左。可惜果間餐廳要我地8點交台,即使我地7點半先入座,一係就要8點先入座。所以我地只好在附近搜索其他餐廳。好彩比我地搵到!在這裡享受了十分美好的一個晚上。叫左餐無耐,就有一個好好味嘅湯送上黎,有龍蝦湯或者雜菜湯。個餐包味道也很好!我地叫左厚切美國極佳黑安格斯西冷,五成熟,口感剛好。上菜個碟好大,配菜的製作也很用心,值得一讚!另外叫左個闊條麪,味道都好濃郁。飲品方面,我地叫左杯好大杯嘅啤酒。唔錯!甜品方面,我地叫左個pancake,配荔枝味雪糕。味道又係無得彈呀!餐廳佈置好浪漫,燈光柔和,環境舒適!呢日係家人生日,所以我地特意外出用餐去慶祝。店員很好為我地準備蠟燭,提升氣氛。店員仲主動幫我地合照,不厭其煩幫我地影左好多相,留住美好時光。
餐廳佈置好浪漫,燈光柔和,環境舒適!
题外话/补充资料: 有BB凳,好貼心! 內設洗手間。
2025-02-06
  • 厚切美國極佳黑安格斯西冷