2019-10-29
1910 浏览
很久沒有同一大班舊同事出嚟食飯了,今次佢地揀左創興的大滿喜,加一之後每位242蚊,但就可以任食,但係抵唔抵好個人的感覺的。大滿喜環境都算ok,我去到的時候已經,我啲朋友已經拎左啲食物,因為佢有啲自助區,可以比客人自己𢳂想食的小食,佢地揀左芝麻八爪魚,佢地話呢啲大大隻,做唔到2百幾蚊,都無話比啲好差的貨你,味道仲要唔差,我同事仲話,出面買一包八爪魚唔平,分分鐘貴過部分魚生食食下前菜就差唔多上魚生啦,佢地叫左好多款魚生,啱晒我地不同人自己揀自己鍾意的,呢個盤入面,我個人覺得兩款蝦、帶子、油甘魚比較好食,味道都鮮甜,帶子雖然鮮甜,但就比較細粒,另外,我覺得呑拿、八爪魚、赤貝等相對比較一般,不算太特別,除非好鍾意食,如果唔係我覺得一兩舊就已經差唔多。我地都有叫到一些炙燒壽司,平時放題任食可能都會好驚食呢啲飽肚類的食物,但是佢的炙燒壽司係個啲一口壽司,細細舊,易入口,但又無因飯細舊而餸變細左,我最鍾意食的就係左口魚同鰻魚,左口魚加上少少鹽係面,真係好正。之後有上一些燒物,例如牛柳粒、鰻魚、帆立貝、菠蘿等,牛柳粒就比較一般,比較多筋,而鰻魚同帆立貝就好正,特別係鰻魚,但係菠蘿就真係麻麻地,一來有啲
去到尾聲,去自助吧到望下有咩甜品好食,我先食了一杯藍莓乳酪,無咩特別,只係一般超市買的乳酪杯。雪條櫃個邊有好幾款雪糕雪條,佢地推薦食來自韓國的那款蜜瓜雪條,不會得死甜,而且蜜瓜味足,每啖都似食緊蜜瓜雪糕咁,因為唔太甜,會令人再度encore。
以下評分以5⭐️為滿分
推介⭐️⭐️⭐️⭐️