2021-11-11
近排喺筲箕灣仍會商場新開咗好多唔同嘅餐廳,其中一間都幾吸引嘅就係食雞煲放題邊爐刺身,可以一次過食晒雞煲打邊爐同埋刺身,他們的雞煲海鮮放題係每位$288,每人加$30就可以任食刺身!一坐低佢哋就會問你雞煲要辣定係唔辣,雞煲好快就上咗而且醬料都非常之香,可以聽到滋滋聲炒到啲雞可以非常之惹味😚而且雞煲嘅份量都好多,雞肉肉質都好嫩滑‼️之後打邊爐嘅湯底同埋其他配料都可以掃QR code落單原本以為佢哋會直接喺雞煲加湯,然後變成打邊爐,但係佢哋好貼心咁換個打邊爐嘅煲。佢哋嘅打邊爐配料都有好多款,有不同款式嘅肉類例如豬肉牛肉羊肉,仲有其他熟食例如豬軟骨,菜嘅款式都有唔少選擇,打邊爐當然有唔少得響鈴卷。我哋之後加咗錢可以任食刺身,佢哋嘅刺身選擇都有鮮蝦、油甘魚、螺肉、八爪魚等等😙款式都好多而且佢哋嘅刺身都非常新鮮!最後打邊爐唔少得嘅就係可以拎嘢飲同埋食雪糕,佢哋嘅嘢飲櫃選擇都有好多有唔同嘅汽水,特色飲品同埋茶類。雪糕都有唔同牌子選擇不過每個人就只可以食一杯雪糕😆
之後打邊爐嘅湯底同埋其他配料都可以掃QR code落單