2021-10-20 638 浏览
同愛人睇完戲佢話想食晚飯,我就推介畀佢筲箕灣形薈商場喇😁😁裏面嘅「喜亭軒」因為食火鍋放題任飲任食兩個鐘㗎🥰我哋揀咗套餐B雞煲海鮮放題套餐(美國SRF黑毛和牛)價錢好抵268蚊一位晚市喎😍我哋仲加咗38蚊有個魚生拼盤睇下幾新鮮幾靚👍 佢哋點嘢食全部都係用 QR Code㗎♥️嘩!有好多嘢食嘅 有美國SRS黑毛和牛、安格斯肩胛肥牛、 西班牙黑豚肉、蒙古羊肉捲 、 青口海蝦 水魷魚片、鵝腸、海鮮、黑松露蝦丸、蟹籽墨魚丸、 芝心牛肉丸、梅菜豬肉丸、 黑椒牛筋丸 、香菇貢丸、蟹柳棒、芝士腸、魚片頭、 魚皮、雲吞同埋水餃、 蔬菜類、 仲有粉麵類等等雞煲可以揀小辣、中辣、大辣,而我哋梗係少辣喇😅少辣都幾辣㗎😁啲雞好嫩滑好入味😅因為肚餓得滯嘅關係成個雞煲食曬添,之後服務員就會幫我哋加湯,咁就可以開始打邊爐啦Yeah💯 睇下我哋成枱都係嘢食呀,首先梗係將啲抌曬d丸類、雲吞同埋水餃落去先,跟住就開始食主菜啦♥️主菜就係西班牙黑豚豬💯真係同出面嗰啲火好大分別,因為佢啲🐷肉質嫩滑肉色紅潤油亮簡單涮熟就吃得,味道極香甜,令人回味不已♥️美國SRF黑毛和牛是將日本和牛與美國頂級安格斯黑牛繁殖出産的品種,當中最聞名為

嘩!有好多嘢食嘅

美國SRF黑毛和牛是將日本和牛與美國頂級安格斯黑牛繁殖出産的品種,當中最聞名為 Snake River Farms (SRF),所出產的牛肉取得雙方的長處,有日本和牛細緻的油花,和牛的特色為「入口即化」, 今日真係畀我感受到和牛一入口,油花融在口中的香氣同幸福感覺呀♥️♥️

我哋個魚生拼盤呀啲魚生勁新鮮,而且魚生係可以喺自己揀架我哋就揀咗虎蝦、帶子、三文魚、 北寄貝、 油甘魚。。。出面自助吧度有火鍋豉油同埋魚生豉油同wasabi架♥️♥️好新鮮💯💯

水餃同埋雲吞裏面d肉勁大舊仲有隻蝦好足料👍 仲有佢啲手打嘅墨魚滑同肉丸好新鮮好好味

火鍋湯底先至係精華,叫咗個白飯,學d日本人食火鍋到最後就放d飯d湯度一齊食嗰種精華好難忘

任飲任食啤酒汽水任飲㗎出面就有得攞㗎喇
甜品當然有啦
出面有兩個大雪櫃係裝滿曬雪糕同有好多雪條架,有牛奶公司同埋阿波羅嘅不同種類雪條
最重要嘅就有dreyer's同埋movenpick嘅雪糕呀
我就食咗個咖啡味嘅真係超級好味嘅