筲箕灣隱世童話打卡餐廳 ⭐️⭐️.環境係好有美式童話風格💖💖每一個位都有自己打卡嘅特色✨✨特別係餐廳中間,有個好似旋轉木馬嘅幾個卡位 🎠🎠好適合女仔來打卡📸📸..首先一定要post 左佢嘅飲品先,實在太打卡able 了🍹🍹 佢有分無酒精 同有酒精cocktail 🥂顏值同味道都係超高🍸🍸.Pineapple Hat 🍍🦩 & Dragon Hat 🍷 🦩 原價 $48 (如果跟 dinnner set + $24)絕對一定要叫, 外型實在太靚了,而且個菠蘿🍍係有用焦糖去燒過 🔥 火龍果係有成舊火龍果喺上面,而且佢係果汁加小小soda, 非常refreshing 💫💫..食物方面:我哋係dinner Set 來的 🍽️🍽️ .Caesar Salad 🥗🥗正常發揮開胃沙律💖💖 健康又清新 🍀🍀.Baked Clam Chowder 酥皮焗周大蜆忌廉湯(+ $25)個酥皮好脆好好味 🫓🥣 , 加埋熱辣辣嘅creamy 湯,其在太好味了🥰🥰.Shake Shake Seafood w/ Pasta Cheese 海鮮袋配 火炙拉絲芝士及意大利-麵(兩位用)(海鮮包括龍蝦尾,大蝦,帆立貝,蜆,青口,
筲箕灣隱世童話打卡餐廳 ⭐️⭐️

食物方面:
我哋係dinner Set 來的 🍽️🍽️
Caesar Salad 🥗🥗
正常發揮開胃沙律💖💖 健康又清新 🍀🍀

海鮮袋配 火炙拉絲芝士及意大利-麵(兩位用)(海鮮包括龍蝦尾,大蝦,帆立貝,蜆,青口,西班牙風腸,粟米,薯仔 🦞🦐🐚🍖🌽🥔🧀🫕🍝
(+$488)
絕對推介一定要叫佢, 因為staff 會係你面前煮🧑‍🍳🥘 , 好似一個表演 🧑‍🍳 首先會將全部野食 shake shake shake , 再放入一個大碟 🍽️🍽️之後佢會砌返好成個presentation 🪄再放上台面💖💖 之後戲肉來了, 佢會平均地加芝士 🧀🧀再用火槍燒🔥 mix 左本身sauce 加溶左嘅芝士, 實在太吸引了😋😋💖💖雖然係2 人份量,但係其實好足料, 我諗3 個女仔都可以食得曬😂😂

Mango Napolean 芒果拿破崙 🥭🧇
(+$60.0)
用芒果拿破崙來做晚餐結尾,🥭🥄真係剛剛好,又吾會太甜,又吾會過多嘅cream, 脆卜卜嘅酥皮,俾人感覺唔會太甜膩💫💫其實佢仲有好多甜品選擇㗎,不過真係食唔到咁多啦😂😂