2021-06-01
筲箕灣有間新嘅餐廳,幾鍾意佢入面佈置以旋轉木馬同graffiti為主,又估佢唔到噃,食野前都順便打個卡先。呢度啲野飲好特別,襯返餐廳名"Dirty"野飲嘅真身👆第一杯係Blueberry Cheesecake Milk Shake. 第一啖飲落真係幾似食緊cheesecake,好有新鮮感呀,藍莓味都夠出。覺得呢杯野都好岩小朋友嗌,夠晒繽紛。至於第二杯就係Dirty Coffee, 咖啡味同甜度適中。呢個野食真心不得不提,叫做火焰芝士($108)。名乎其實,目擊到火焰嘅瞬間😳嚇左我地一嚇😂店員好細心,其實有介紹到呢款芝士名,但我唔記得左。Anyway, 芝士味好香呀,上面黃色係黃梅醬,配兩塊包食剛剛好另外嗌左個布袋芝士parma ham pizza ($165), 唔好睇舊芝士好似好大舊,但原來呢隻芝士一啲都唔漏,我覺得仲正過出面一般拉絲果隻!😍再點埋店員推介嘅呢兩款tabasco, 正常辣(左),同大辣(右), 呢一餐好滿意