2023-03-19
又係郊遊日 筲箕灣覓食ᴀɢᴀɪɴ👣初一早上的餐廳都未有食客係門口見到ᴍᴇɴᴜ岩食就入去 玩味風餐廳 裝潢餐具有款式濕紙巾包裝都係自家設計感覺好ʏᴏᴜɴɢ 餐廳好闊落有卡位/沙發位/圓枱位我哋揀咗近窗的大圓枱雖然只有街景 但鍾意❤️開揚啲 ᴍᴇɴᴜ選擇多 當日我哋係第一枱客🤣 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · ✿ 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐰/ 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐒𝐜𝐚𝐥𝐥𝐨𝐩, 𝐑𝐢𝐜𝐡 𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞扒帶子龍蝦汁意大利麵 $𝟏𝟓𝟖:味道符合預期 賣相都很豐盛 龍蝦汁唔會太結 ғᴏʀ早餐唔會乾淨淨 附上意粉夾比較方便食用 ✿ 𝐒𝐥𝐨𝐰 𝐂𝐨𝐨𝐤 𝐁𝐁𝐐 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐓𝐨𝐫𝐭𝐢𝐥𝐥𝐚 𝐁𝐨𝐰𝐥 慢煮BBQ牛肉絲,酸菜,牛油梨琶,墨西哥烤餅 $𝟏𝟑𝟖慢煮BBQ牛肉絲.酸菜.牛油梨醬.墨西哥烤餅 $138:牛油果🥑醬辣辣地 夠地道👏🏻酸菜太惹味吃不停😹一份有4小塊烤餅 配料較多 ✿ 𝐃𝐢𝐫𝐭𝐲 𝐒𝐤𝐢𝐥𝐥𝐞𝐭 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 $𝟒𝟖:原本想試ᴅɪʀᴛʏ ᴘᴜʀᴘʟᴇ ʏᴀᴍ ʟᴀᴛᴛᴇ 的 睇相打卡好像美美💜不過個排腸胃唔好 被👦🏻制止了🙉呢杯都好飲! ✿ 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 $𝟑𝟎 · ┈┈
初一早上的餐廳都未有食客
Follw my instagram 📍tr.eatday
扒帶子龍蝦汁意大利麵
𝐃𝐢𝐫𝐭𝐲 𝐒𝐤𝐢𝐥𝐥𝐞𝐭 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞
𝐃𝐢𝐫𝐭𝐲 𝐒𝐤𝐢𝐥𝐥𝐞𝐭 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞
慢煮BBQ 牛肉絲,酸菜,牛油梨琶,墨西哥烤餅