2021-11-19
🍲🍲《喜亭軒》 近排天氣靚到暈☀️,個天日日出現綿花糖雲☁️😚!之前跟呀大人去龍脊行山🏃🏽♀️,回程就喺筲箕灣落車搵食。突然想食雞煲😋,呀大人又話想打邊爐😂。日頭白白😂!想點呢🤣!好彩諗起附近有間舖,一次過滿足晒食雞煲、火鍋同食刺身三個要求😙!Let’s Go😆!仲等咩🤪!Menu 溫馨提示:進餐前!請將煩惱放於門外,我們會悉心為您特別處理。🥢🔥🥢🔥🥢🔥🥢🔥🥢🔥🥢🔥🥢🔴 雞煲海鮮火鍋放題 美國SRF黑毛和牛HK$258 x2🔴 +任食刺身 HK$38 x2♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾🟣 宮廷香辣走地荔枝雞煲******************************荔枝雞🐥上枱時已經爆得好香好攻鼻!放在爐上BuloBulo咁翻滾著🔥,喺秋冬🌬❄️之間望住呢個場面已經夠溫暖☺️。荔枝雞煲香辣嘅氣味好夠搶😆,令到小編附近周圍的食客都對佢行了注目禮😅!荔枝雞🐥味道濃厚鮮甜,d味道亦入曬雞肉入邊😋,雞肉爽滑不嚡不乾👍🏻!呢個走地荔枝雞煲也是任食系列的😍!如果不是有個火鍋嚟緊,小編會再點😋。🟣 姬松茸益菌鍋*******************換走個雞煲😢,換來個火鍋🤩,呀大人揀了姬松茸益菌湯底🌿。菇菌很
《喜亭軒》
🥢🔥🥢🔥🥢🔥🥢🔥🥢🔥🥢🔥🥢
🔴 雞煲海鮮火鍋放題 美國SRF黑毛和牛HK$258 x2
🔴 +任食刺身 HK$38 x2
♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾♾
🟣 宮廷香辣走地荔枝雞煲
🟣 姬松茸益菌鍋
*******************
換走個雞煲😢,換來個火鍋🤩,呀大人揀了姬松茸益菌湯底🌿。菇菌很多,令湯底未滾已經超香😙。係人都知姬松茸可以提昇人嘅免疫力💪🏼,並保護肝和腎🦾,疫情期間用嚟打邊爐做湯底,有益身心😌!
🟣 海鮮盛盤
🟣 海鮮放題
**************************
小編order呢個HK$258雞煲火鍋放題餐,已經包括一Set 海鮮盛盤🤓,包括花蟹、帶子、青口和魚件等海鮮🥳!除此之外,客人還可以在點菜apps內再任點其他海鮮如🔺沙白、🔺海蝦、🔺鴨血、🔺水魷、🔺鵝腸、🔺豬皮和🔺牛栢葉等😙。
🟣 肉類放題
***************
肉類放題有4⃣️款任點,美國SRF黑毛和牛🤩肥瘦雪花均勻分布;安格斯肩胛肥牛大大件;西班牙黑豚肉有咬口感😋;蒙古羊肉卷帶羊脂微香,全部都屬可Encore之列😆!
🟣 刺身放題
***************
為了食刺食😝,小編+了HK$38@,就可以在apps上任點任叫🔹帶子、🔹北寄貝、🔹甜蝦、🔹三文魚、🔹油甘魚、🔹泰國虎蝦、🔹八爪魚、🔹榮螺肉等刺身了。但眼濶肚窄,我哋只係order了3⃣️round。
🟣 丸類放題
***************
丸類放題有成1⃣️9⃣️款食材任選,當中包括6⃣️款Mix咗嘅丸🤓,如🔸黑松露蝦丸、🔸蟹子墨魚丸、🔸芝心牛肉丸、🔸梅菜豬肉丸等等,以及🔸魚皮餃、🔸午餐肉、🔸雲吞水餃等1⃣️3⃣️款什食。基本上,一樣一粒都應該食唔完!
🟣 小食放題
***************
小食放題其實幾精彩,除咗基本的手帕青瓜、中華沙律之外,還有▪️泰式鳳爪、▪️蜜椒一口雞翼、▪️麻辣海蜇、▪️香辣腐竹貓耳朵、▪️黃金魚片頭等。基本上每一樣都可以自成1⃣️款小菜!
🟣 蔬菜放題🥬
🟣 粉麵放題
🟣 啤酒、甜品
**************************
蔬菜放題🥬和粉麵放題項目太多,而我哋又開始太full,所以放棄了orde😂r。而啤酒、罐裝飲料和韓國雪條都可以在自取櫃任拎的。每人臨走前店員會送上一杯MOVENPICK,食唔食到睇大家食力嘞😂🤣🤣!
🥢🔥🥢🔥🥢🔥🥢🔥🥢🔥🥢🔥🥢
後記:小編好想借位讚賞吓幾位店員姐姐,她們真的好友善,會主動幫你加茶換水,又會介紹雞煲滾到什麼時候最好食😝👍🏻!又會提你怎麼灼海鮮👍🏻👍🏻!小編目測現場很多茶客都係熟客仔,同店員姐姐都有講有笑的,可見大多數都係Fans系列,下次要回來嘆吓佢哋d早茶🫖先😎。
🚖:喜亭軒
📮:筲箕灣形薈1樓1號舖