睇到influencers介紹呢間拉麵店好似唔錯,今日就特登入去試試,大約2點半到達,前面約有10幾個等位,既然入到黎都唔介意等位,10分鐘後店員比籌號我哋,同時介紹咗有個山椒鹽湯底拉麵,所以朋友已諗定試下呢個山椒鹽,而我想試鹽雞湯底,如是者就等咗一個鐘,之後再有人黎排隊,店員再出黎派籌,同時聽到店員講只剩番雞白湯底,炸雞亦售罄,我聽到後出現嘅字“咁都得”??當時只係3:15,佢哋午餐時間係去到4:00,稍後會有晚市,即係代表真哋向度等緊嘅10位人客只能夠選擇白雞湯底拉麵,或者甚至乎到我哋嘅時候連白雞湯底,咁我排黎做咩??我唔理解嘅係到底點樣備貨,若然午餐都唔能夠應付多10個客嘅份量,晚市可以點做,或者呢間餐廳唔志在生意。所以最後我哋都係選擇附近嘅餐廳,有時就係咁橋,比我哋食到一間認為更性價比高嘅食店,完
2025-05-24