12:30到左餐廳,餐廳太少位,等到1:40都未入得。而家拉麵開到全港都係,仲有拉麵要咁等成個幾鐘。等等下都等左個幾鐘總算入到,叫左碗白湯試一碗$138,學某youtuber話,平一個價位都大把拉麵選擇,收得呢個價錢仲要排個幾鐘,對呢碗拉麵既要求就自然高左好多。如果係咁,呢碗拉麵只可以用失望黎形容。湯底普通到唔似食緊碗百幾蚊既麵。一個餐廳真係好食同抵食既,唔洗裝修咁靚都一樣咁多人食。收咁貴,錢去哂裝修度,但位又少,要人排咁耐,D人貪新鮮完只會好快冇哂人流。佢隔離既蔡瀾河粉賣$100當初都排哂隊,而家已經好少人食。係我排隊中途有個後生白衫男人黎點野就走,應該係經理(同隔離座銀兩邊走)。佢見到之後好大聲咁講:嘩佢地有排等啦,聽完覺得自己好白癡點解會係度排隊。結論:排咁耐+呢個價錢食碗咁既拉麵= 冇下次,除非你時間唔值錢同想浪費係呢間餐廳度

等等下都等左個幾鐘總算入到,叫左碗白湯試

2020-07-28