2023-07-18
我已經第3次食呢間印尼菜餐廳啦!證明呢間餐廳水平好高👏😼菜式做法應該都好正宗,我見到有好多印尼姐姐幫襯🤣(我一坐底就比朋友笑,哇我見到你好多朋友仔LOL)- 招牌巴東牛肉🐄 $149比啲掌聲呢碟巴東牛肉!👏👏真係好!好!食!🥹🥹牛肉份量重手,質地十分軟腍,一咬就化開😈由其個醬汁十分出色,微微帶有椰香,又有少量酸甜蕃茄味🍅惹味得黎味道甜甜地,連埋飯食,絕了!😛(✨另外個飯都係一大重點,下面再講😏)- 金貝飯🍚 $34我真係冇諗到連我呢個唔鐘意食飯既人都可以食到一碗細飯😳😳金貝飯係一種由香茅、檸檬葉、薑黃箏多種香料,混合新鮮椰汁製成既飯😎因為用左珍珠米煮成,食落去飯粒粒分明,味道超級清新,香而不膩😍😍雖然價錢幾貴,但絕對值得👍- 峇里炒玉豆🫛 $70雖然呢碟菜睇落去好普通,只係四季豆🙈但重點係個醬汁,微微椰香帶點印尼咸香特別既濃郁既醬汁🤩加上少量辣椒炒埋一齊,為味蕾帶點刺激🌶️😋又係連埋飯食一流🤗😎- 雙色咖央多士🍞 $40黎呢到食野真係冇可能唔叫雙色咖央多士🙈雙色烘香過既多士麵包加上偏甜咖央醬,再夾上一塊有厚度既凍牛油🧈冰火交融口感真係好正,兩種材料加埋一齊真係唔會輸😋😋唯一唔好係咁樣一塊
菜式做法應該都好正宗,我見到有好多印尼姐姐幫襯🤣
(我一坐底就比朋友笑,哇我見到你好多朋友仔LOL)
- 招牌巴東牛肉🐄 $149
比啲掌聲呢碟巴東牛肉!👏👏
真係好!好!食!🥹🥹
牛肉份量重手,質地十分軟腍,一咬就化開😈
由其個醬汁十分出色,微微帶有椰香,又有少量酸甜蕃茄味🍅
惹味得黎味道甜甜地,連埋飯食,絕了!😛
(✨另外個飯都係一大重點,下面再講😏)
- 金貝飯🍚 $34
我真係冇諗到連我呢個唔鐘意食飯既人都可以食到一碗細飯😳😳
雖然價錢幾貴,但絕對值得👍
- 峇里炒玉豆🫛 $70
雖然呢碟菜睇落去好普通,只係四季豆🙈
但重點係個醬汁,微微椰香帶點印尼咸香特別既濃郁既醬汁🤩
加上少量辣椒炒埋一齊,為味蕾帶點刺激🌶️😋
又係連埋飯食一流🤗😎
- 雙色咖央多士🍞 $40
黎呢到食野真係冇可能唔叫雙色咖央多士🙈
冰火交融口感真係好正,兩種材料加埋一齊真係唔會輸😋😋
唯一唔好係咁樣一塊牛油食落肚真係好膩,食2塊就剛剛好😍
- 雞肉串燒🐔 $35
雞肉串肉質很嫩滑軟腍,醬汁都係濃郁帶有微微椰香🥥
重點係香濃花生醬,令個汁昇華到另一個層次👍
仲帶有一點蒜蓉香,真係好正好正😻😻
- 雞軟骨串燒🐤 $35
醬汁都係一樣既,雞軟骨很爽脆有咬口😗
不過我覺得雞軟骨配呢個醬汁好似少怪🤔
✨建議都係揀返肉類串燒好啲😝
✨PS: 串燒每份2串,每次落單都要2份起
我個人來講真係好鐘意呢間餐廳,好啱我口味👅
味道偏濃味少少,但入口唔會覺得好油膩濟到唔舒服😎❤️
📍 峇里堂–尖沙咀
尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓 (經佐敦地鐵站去最快!)
#justlingggxd_cafe
#justlingggxd_印尼菜