2009-07-03
尋晚朋友話想去食壽司, 原本諗住去板長, 但格過價之後都係元氣平好多我哩d 咁大食既人, 最鍾意就係等一壽司半價時段狂食, 都係$70.滑雪我之前o係板長要食16件三文魚壽司先岩岩夠飽, 所以唔係任食既話真係有d 擔心個銀包今次對我黎講好似豪食咁, 睇黎要就住就住.首先拎左碟天婦羅炸蝦卷, $18. 都算平. 依然咁脆, 但炸粉較為多我最愛既蛋壽司$9碟, 蛋係超級厚切, 見到都流晒口水. 勁大件!!牛油果軟殼蟹卷, 都夠脆, 配埋牛油果好清新元氣卷, 三文魚新鮮, d 咸我唔記得有咩. 不過$18/3件算係咁.特大帆立貝, 做緊特價$9/件, 即管試下佢咩料. 嘩, 真係估唔到, 咁新鮮, 好爽口, 又易咬開.不過食到最尾有少少腥味. 但我都已經覺得好好食了.赤貝, 朋友話超腥吞拿魚腩, 第一次食, 見佢$9/件. 只係貴吞拿魚$1. 名符其實係入口即溶!!!他他牛, 都係做緊promotion $9/件, 咬唔開, 要成件食, 好多筋. 塊牛真係麻麻地, 但d 醃料幾入味.平時食元氣都係阿哥買返屋企. 今次第一次同朋友出去堂食3個人去每人$70 食到都夠飽. 勝在佢d 壽司夠大件夠
今次對我黎講好似豪食咁, 睇黎要就住就住.
牛油果軟殼蟹卷, 都夠脆, 配埋牛油果好清新
不過食到最尾有少少腥味. 但我都已經覺得好好食了.
赤貝, 朋友話超腥
平時食元氣都係阿哥買返屋企. 今次第一次同朋友出去堂食
3個人去每人$70 食到都夠飽. 勝在佢d 壽司夠大件夠多飯!
等位等左成粒鐘, 但食左半粒鐘都冇XD
ps, wasabi唔係好夠辣 & 店長服務幾好