第一次幫襯段純貞牛肉麵係喺銅鑼灣嗰時真係留咗一個好好嘅印象,嘢食好食,店員嘅服務親切我以為自己有寫食評,後尾先發現冇,有時間過去補返先🤣第二次同第三次都係旺角新世紀廣場呢一間分店先講第二次,果次係夜晚六、七點左右嚟食,晚市時間真係幾多人雖然唔使等位就入到,不過我哋都應該係尾尾一兩台係咁樣樣,之後已經要排隊當日嘢食上桌,都係叫手工麵嘅牛肉麵,可能係好多人嘅關係,啲單做唔切,佢個面太硬、有啲生粉因為咁樣諗,所以我今日再嚟幫襯咗第三次今日食下午茶時間,全場得兩張枱今次食完我就知道,唔係人多人少嘅問題,而係個廚房嘅問題一樣點咗一個牛肉麵,要手工麵一路食,成碗麵有幾條啲麵係黐實咗嘅但係今次冇上次咁硬,黐實咗嗰啲麵有少少生粉同硬我分開咗下面,先醒起要影相,不過分開咗中間就見到佢中間係生嘅🥲染咗湯嘅顏色唔係好睇到🥲我對筷子就喺兩條麵中間穿過😂係咪應該話個廚房做嘢太求其?😂不過湯同埋牛肉都好食如果對牛筋冇執着嘅話,淨肉都幾好食,牛肉夠厚身、又夠腍個湯我仲飲晒添(天氣太凍啦🙈)冇酸菜嘅牛肉麵唔係牛肉麵,食台灣牛肉麵一定要加酸菜不過呢一度酸菜除咗原本嗰份之外,額外加嘅話要$15一份之前去另一間牛肉麵店係任
第一次幫襯段純貞牛肉麵係喺銅鑼灣
嗰時真係留咗一個好好嘅印象,嘢食好食,店員嘅服務親切
我以為自己有寫食評,後尾先發現冇,有時間過去補返先🤣
第二次同第三次都係旺角新世紀廣場呢一間分店
先講第二次,果次係夜晚六、七點左右嚟食,晚市時間真係幾多人
因為咁樣諗,所以我今日再嚟幫襯咗第三次
今日食下午茶時間,全場得兩張枱
今次食完我就知道,唔係人多人少嘅問題,而係個廚房嘅問題
一樣點咗一個牛肉麵,要手工麵
一路食,成碗麵有幾條啲麵係黐實咗嘅
但係今次冇上次咁硬,黐實咗嗰啲麵有少少生粉同硬
染咗湯嘅顏色唔係好睇到🥲
我對筷子就喺兩條麵中間穿過😂

係咪應該話個廚房做嘢太求其?😂
不過湯同埋牛肉都好食
如果對牛筋冇執着嘅話,淨肉都幾好食,牛肉夠厚身、又夠腍
個湯我仲飲晒添(天氣太凍啦🙈)

冇酸菜嘅牛肉麵唔係牛肉麵,食台灣牛肉麵一定要加酸菜
不過呢一度酸菜除咗原本嗰份之外,額外加嘅話要$15一份
之前去另一間牛肉麵店係任我加嘅🥲
另外叫咗一份辣椒油,不過倒咗半碗入去都唔夠辣,所以放棄咗😂
我已經係出名唔食得辣嘅人😂
下午茶時間可以以半價叫一杯日出茶太
上次飲過宇治金時奶茶,覺得正正常常
今次叫咗一杯榛果巧克力奶茶
聞落去榛果味就香,飲落去浸味就似人造香料
如果要叫日出茶太,普通奶茶或者水果茶應該係安全嘅
人造香料奶茶我就唔推薦啦😅
榛果巧克力奶茶