2017-10-16
位於尖沙咀好多不同嘅餐廳 最近期發現寶勒巷10號 有間可以比自己親手整章魚小丸子 同好味燒餅 炒面 新餐廳新器材用Bruno架 本來都想買 但係自己真係無心機 玩一陣就放棄 所以今次可以比自己去學點用 一個章魚小丸子模 一個平面模 環境舒服 服務好好 細心講解如何自製 今次試左海鮮御好燒 有提供清楚指示圖片比客人 先預熱個爐 再將送上的材料撈埋 然後慢慢倒入已伴好嘅材料落平面煎盤 待數分鐘一面煎好轉金黃就反另一面 當兩邊都熟晒就可以加上木魚絲 最後落佢地自家嘅醬汁 真係估唔到好好味喎 熱辣辣 好味道 材料足 有得玩有得食 啱晒我一展身手 成功 花園摩天輪 她們推介 賣相得意 一次可以試晒幾款小食 炸雞軟骨 紫薯餅 炸雞 幾好玩 每樣都唔錯 炸得脆仆仆 叫左柚子梳打 減低熱氣 安格斯牛柳炒麵 好多椰菜 紅蘿蔔絲 先炒半熟之後就落牛肉同炒 最後落麵條同炒麵汁 加埋蔥粒 好熱辣辣新鮮野味 太滿足 最後製成品 飲品價錢合理
今次試左海鮮御好燒 有提供清楚指示圖片比客人
熱辣辣 好味道 材料足 有得玩有得食 啱晒我一展身手 成功