2019-04-16 82 浏览
上星期5早收工,又準備放假,就想同同事去一個有得啤一啤舒舒服服既地方食野飲野。係Openrice search到Mini Friday, 見d野食都幾吸引就去左試試。同旺角既其他樓上餐廳一樣,都係餐廳獨佔全層的,餐廳設計同擺設似80,90年代風,可以影下相呃下like。食物選擇方面唔算特別多,但主要既都有齊,但個人認為最特別之處係有Beef Wellington,事關小妹冇食過,所以諗都冇諗就揀左。餐廳好好,未點餐已有chrips,加上叫左杯Asahi,迎接我既holiday。張相影到杯asahi勁高,而事實上都幾大杯,最後飲到我好飽。黑松露野菌湯本來以為好似平時一般既忌廉湯,但佢應該係切到蘑菇等湯料一粒粒,所以飲落有d似好香既湯飯咁,幾特別水牛城雞翼酸酸辣辣的雞翼,同事覺得有點辣所以食得2隻,但我覺得幾開胃的,俾我清哂Beef Wellington因為係第一次食,唔知好既定義係點,所以個人描述一下口感酥皮方面,係鬆脆同香牛油味的,唔會lum,亦唔會甩哂出黎牛肉係juicy的,切開已見到有d肉質唯一係我唔係好識切,同事切得好靚,但我刀工差,切到舊牛唔係咁好睇個人認為係好食的!法式羊鞍寶

黑松露野菌湯

水牛城雞翼
Beef Wellington
因為係第一次食,唔知好既定義係點,所以個人描述一下口感
酥皮方面,係鬆脆同香牛油味的,唔會lum,亦唔會甩哂出黎
牛肉係juicy的,切開已見到有d肉質
個人認為係好食的!

法式羊鞍寶雲酥
羊架一上台已經聞到好香,可能係因為上面有d唔知係咪炸蒜既東東。
羊架感覺上比beef wellington更juicy,燒到仲有dd紅,岩岩好,令肉質幾嫩
特別影影個薯蓉,個人好喜歡!因為佢係有黑松露的!好香!如果有淨叫的話我下次可能會散叫一個haha

我地最後慢慢食,叫多左個心太軟,飽到媽媽都唔認得就走了。
2個人埋單total 800左右,叫左咁多野仲有beef wellington,個人認為都抵食,因為質素同舒服度都唔錯!
2019-04-12