2021-09-20
Openrice見到好多好評,所以book左同家人預祝中秋節,點知中大伏!5個人點左海南雞飯,咖哩炒蜆,豬頸肉炒金邊粉,炒通菜,燒烏頭,菠蘿炒飯,春卷,辣椒膏炒大頭蝦,煎薄餅。望落好豐富,係因為每樣份量極細,完全食唔飽🙄1. 咖哩炒大蜆:咖哩冇味,水汪汪。大蜆total 10隻,有2隻死左,仲有果8隻d肉勁細粒2. 豬頸肉炒金邊粉:廚師唔記得落調味料3. 海南雞飯:冇咩感覺,因為太細份冇點食過4. 辣椒膏炒大頭蝦:諗住大家一人一隻蝦,點知係3隻,其他全都係配菜5. 炒通菜:呢個ok, 係細份左少少6. 春卷:5條女仔手指公size的春卷7. 薄餅:上完薄餅幾個字後先比咖哩我8. 菠蘿炒飯:已經嬲到冇食,不評論呢間餐廳嚴重understaff。餐具一開始已比唔足,催左幾次先有。加水又係三催四請,野食就7點慢慢上到8點半,fine dining 水準。總括而言,the one好多好選擇,唔好黎中伏
2. 豬頸肉炒金邊粉:廚師唔記得落調味料
3. 海南雞飯:冇咩感覺,因為太細份冇點食過
5. 炒通菜:呢個ok, 係細份左少少
6. 春卷:5條女仔手指公size的春卷
7. 薄餅:上完薄餅幾個字後先比咖哩我
8. 菠蘿炒飯:已經嬲到冇食,不評論
總括而言,the one好多好選擇,唔好黎中伏