2010-03-29 12 浏览
坐低渣住張menu睇左一輪, 未決定到食咩, 因為二人餐都有好幾款呢, 最後在師傳講解下, 我地選左個安格斯薄燒大蝦餐(價值$488). 呢個餐包左:麪豉湯及沙律兩隻大蝦, 有手掌大, 好爽, 好鮮,食到淡淡的牛油香, 蝦頭仲有好多膏tim銀雪魚, 好滑, 師傳仲會將魚皮分開煎, 煎到脆卜卜安格斯薄燒有六大塊, 卷住蒜蓉燒到7成熟, 咬落去肉汁多到不得了蝦子炒飯,呢個味道就一般, 好普通炒什菜, 太多芽菜仔, 個人覺得如果多d 椰菜就好la綠茶雪榚, 細細杯, 但雪到剛剛好, 唔溶係杯,只溶係口, good!師傳的刀法真係厲害, 睇住佢剝蝦殼都覺得好過癮, 又會張d 胡椒磨拋來拋去, 同埋佢煎人地點既牛柳時仲會熄燈, 贊酒, 惹火既表演令我想拍手..哈我地食完坐到唔想走, 想繼續睇表演...hehe
麪豉湯及沙律
銀雪魚, 好滑, 師傳仲會將魚皮分開煎, 煎到脆卜卜
蝦子炒飯,呢個味道就一般, 好普通
炒什菜, 太多芽菜仔, 個人覺得如果多d 椰菜就好la

我地食完坐到唔想走, 想繼續睇表演...hehe
2010-03-28
庆祝纪念