2021-06-22 127 浏览
中午無咁多人等!快d入座!今日寵幸既湯底係台灣濃香蕃茄鍋!除咗好基本嗰啲菜、王子麵、凍豆腐、枝竹、萵筍、蔬菜、台灣貢丸、龍蝦丸、花枝丸等等。王子麵係一絕,勁吸酸甜蕃茄味道!菜類多既火鍋好正,食多幾味!貢丸最好味,大大粒香菇!小食既鹽酥雞同埋台灣香腸都香熱新鮮。食火鍋前可以先食咗個皮蛋豆腐解暑!蝦餃、韭菜餃、蛋餃韭菜餃皮少厚反而岩我,我鐘意有口感d。反而蝦餃皮薄無咁吸引,哈哈!蛋餃必叫,唔係度度有。上腹牛五花多少少肥但就香牛脂d!安格斯特選牛板腱因為比賽瘦同健碩,所以狂食無罪惡感,yeah!澳洲和牛M5牛肩卷$198餐專食既和牛點會放過佢!入口軟d,不錯!其實仲有西班牙梅肉片、五花片,但牛大人嘛。我地專食牛牛牛!滷肉飯都唔放過佢!內臟有牛媽秘製滷大腸、牛肚、牛筋食左牛筋,比一般好。首先佢冇乜蘇味,而且放咗落堂之後好快轉林易食。麻辣鴨血都要食,少辣絕!蟹子墨汁漿必食!蟹子多,墨魚彈牙!干貝鮮魚漿同章魚珍珠漿就有肚先食都得,無蟹子墨汁漿咁軟,反而帶硬實!台中仙草凍仙草、紅豆、花生、椰果、珍珠同埋忌廉奶!珍珠可以多d,同飲杯店一樣彈牙甜甜!加左忌廉奶好易入口,無左仙草個種「涼茶感」!因為今次揀
中午無咁多人等!快d入座!

今日寵幸既湯底係台灣濃香蕃茄鍋!

上腹牛五花
多少少肥但就香牛脂d!

安格斯特選牛板腱
因為比賽瘦同健碩,所以狂食無罪惡感,yeah!

澳洲和牛M5牛肩卷
$198餐專食既和牛點會放過佢!入口軟d,不錯!

內臟有牛媽秘製滷大腸、牛肚、牛筋

蟹子墨汁漿

台中仙草凍
仙草、紅豆、花生、椰果、珍珠同埋忌廉奶!珍珠可以多d,同飲杯店一樣彈牙甜甜!加左忌廉奶好易入口,無左仙草個種「涼茶感」!因為今次揀山茄湯底,無平時選麻辣或者牛骨湯底咁重味,所以食完仙草凍指向上真係口氣味大減。如果揀重味就真係要飲多幾杯桂花烏龍茶同埋白桃烏龍茶。

除咗桂花烏龍茶之外,可以試吓佢哋嘅手工啤酒,佢哋個手工啤酒有一陣果甜!不過我都係超級鍾情桂花烏龍茶!
午餐