2021-07-17 112 浏览
繼上次試完豬內臟串,朋友即問有無牛內臟串食?今次就搵到呢間居酒屋有,而且只係時代廣場後面街,非常易搵!醬汁牛雜就食得多,串燒牛雜又真係未食過!牛大腸好有嚼勁,牛小腸皮脆內粉嫩!就咁加黑椒同鹽已經好好味!牛柏葉~爽口彈牙,加埋少少香蔥同醬汁好特別!牛沙瓜~食落口感好似豬肚,但呢個相對腍身易咬,估唔到呢個好好食,味道好濃!金錢肚~經燒香過嘅金錢肚好有特色,因為咬到啲邊位脆脆地!橫格肌set~4串入面有齊芝麻醬、蜜糖芥末、wasabi、蒜香口味!牛肉口感較硬而有彈性,但佢嘅肉味好濃郁!當中我最鐘意配wasabi,唔會好搶鼻而且有驚喜!月見免治牛肉棒~咬入去好juicy,仲會咬到啲細細脆骨,口感豐富,撈埋蛋汁食會更香滑!芝士牛肉卷~鐘意芝士嘅人唔可以錯過,估唔到細細舊,但芝士味圍繞住整個口腔,久久不散!蘆筍豚肉卷~豚肉片燒到油香甘脆,加埋蘆筍感覺無咁膩!白鱔~外皮燒到超乾身同脆口,但咬落去魚身仍然超嫩滑,油脂滿佈,可以加多少少調味會更好!

牛柏葉~爽口彈牙,加埋少少香蔥同醬汁好特別!

金錢肚~經燒香過嘅金錢肚好有特色,因為咬到啲邊位脆脆地!