2012-08-18 2762 浏览
雖然好鐘意德國呢個國家,仲志在學好德語,但我都係第一次正式吃德國餐咋間野係寶勒行,地鋪,都唔難搵~~!!*********** 但要訂位!!因為間野爆細!! 尤其多人吃,必要早點訂7點去到無訂位 但好好彩地可以限吃兩小時!!因為當時無人要做功課先去,除非你吃慣德國野,否則對住個餐牌唔識叫 -.-有個外表係類似印度定菲律賓籍的waiter,但講中文好流利但最搞笑係佢一開始聽到我地講中文都唔講中文、等到我地睇唔明個menu、用英文叫佢介紹時,佢先突然一輪嘴咁講!!!我地四個人,兩男兩女,叫左三樣野!1.) 有個朋友話想吃cheese !!個waiter就介紹左呢個 $148 未試過同一時間吃咁多款cheese,d cheese太硬、整唔開!!有d無乜味!但最左邊個隻,有d綠色一點點係上面既 幾好味,好濃好濃味2.) 德國腸 -- 黎德國餐廳必吃啦!! $158 本人非常愛吃腸仔!燒野食都係主力燒腸仔!

間野係寶勒行,地鋪,都唔難搵~~!!

7點去到無訂位
但好好彩地可以限吃兩小時!!因為當時無人
有個外表係類似印度定菲律賓籍的waiter,但講中文好流利

我地四個人,兩男兩女,叫左三樣野!

幾好味,好濃好濃味

2.) 德國腸 -- 黎德國餐廳必吃啦!! $158

本人非常愛吃腸仔!燒野食都係主力燒腸仔!
但個人就覺得腸仔味道無乜特別!只係個樣唔同 !!okay la~!!

3.) 豬手 --- 重頭戲 $198

好喊呀!不過幾好味!個脆皮好像乳豬果d,之前吃豬手無吃過,幾好幾好!!!

總括黎講!對第一次吃德國餐既我黎講,好有新鮮感,但食物水準我肯定唔係最出色!即刻想搵第二間試過!!

题外话/补充资料: 唔適合浪漫、傾計嫁 好嘈好嘈嫁!!有d人入黎只坐bar 枱飲野!!
2012-08-17