2016-11-03
話說我朋友想食沙嗲湯底 佢係open vice度見到呢間咁我哋就決定去啦 間野開左咁多年 生存到咁耐 諗住都唔差啦 事關我細個係附近讀書 所以對上一次食已經係差唔多10年前嘅事咁講番琴晚嘅經歷先 首先我係openrice到見到間野收兩點咁我諗住無死啦11點幾去到點知一入門口個阿姐未叫我地坐低 已經話我哋收1點咁都唔緊要啦 咁就快快手叫過沙爹湯底先 再叫咗碟手切牛肉 戲肉就嚟啦個阿姐係咁開大個爐火 驚死我哋打得慢咁仲係咁叫我地落單叫埋嘢食話師傅就黎收工 咁我哋就叫埋啲嘢食啦但係佢啲嘢食全部都係雪櫃雪到硬晒先攞出黎 咁我就同佢講你叫師傅收工先啦 反正你啲嘢都係喺雪櫃攞出黎嘅 最利害係佢個韭菜餃雪到個面頭結晒冰都夠膽攞出黎俾人食最終12點過少少就吹話要埋單啦 間野有啲咁嘅好員工 包個老細搵到錢