2020-03-17 313 浏览
第一次外賣邊爐對於邊爐入血既香港人,要喺今日咁既時勢去打邊爐,實在有啲挑戰。所以今晚試下呢排既外賣火窩,買個外賣番屋企,唔使驚要出街食。今次黎到呢度,見佢已經推出左唔少救市套餐,我要左個四人份量既套餐。職員建議可以試下豉油湯底或者牛乳湯,見今次有大肚婆食客,就要左牛乳湯。等左大5分鐘,啲料就執齊曬,好足料不過好多膠盒,下次再黎都係自己帶定個大盒好啲,建議大家keep番啲盒,可以重用。番到屋企,簡單倒個湯落鍋就可以起動,超方便。一次過黎個top shot俾大家睇下,感覺上外賣仲重份量過堂食,呢度已經少左一盒半既肉,暫時放左雪櫃先。(雖然最後都係食唔曬,留番聽日Lunch淥烏東,一樣咁正。幫餐廳講明先~人地話明最好即晚食㗎)Sorry, 我唔係咩食家,未能好細心咁一款一款肉講埋咩部位咁去評,但整體黎講真係食得好滿足。一餐有齊豬牛羊雞,連啲菇都好好味。要點樣形容啲肉好味?就係打邊爐打到後期,差唔多連啲湯都想飲埋,因為啲肉夠高質,成個湯甜而不油,不得了。烏冬都好高質,重點係,都好夠份量(sorry, 我好膚淺,但呢點的確令我好滿足)簡單黎講,如果要安心地過邊爐癮,呢度係值得推介,免卻你去買料揀
第一次外賣邊爐
番到屋企,簡單倒個湯落鍋就可以起動,超方便。
簡單黎講,如果要安心地過邊爐癮,呢度係值得推介,免卻你去買料揀料揾湯底又呢又路既麻煩,正