2009-07-02
星期一個同我男朋友同佢未來外母(即我阿媽)係對面嘉x莉食完飯之後, 走左過黎食甜品.一入到去就覺得同頭先食飯個度好唔同, 點解咁多人既?一入到門口d伙計就熱切咁問我地幾多位, 可以坐邊度, 又見我地一袋二袋咁, 即刻比張摺櫈比我地擺野, 服務非常好, 他們問了我們幾次要咩(有人可能會覺得係趕客, 但我覺得佢都係驚無人同我地落單, 而且佢地既態度真係好友善)最後叫了三個燉旦白(兩凍一熱), 呢碗野絕不兒嬉, 又香又滑, 但始終都係凍食好味d.食野途中我比一份厚厚的旦治吸引了仲忍不住叫了出來,可能我大鄉里吧, 哈哈!睇番佢既價錢都唔平, 一分錢一分貨都算係咁啦, 總好過有d價錢貴一貴, 但物非所值的吧.下次一定要試下佢既常餐同旦治先得!!P.S. 特別想在此表揚"5"號的哥仔夥計, 我們走的時候他還叮囑我們要攞齊野, 佢既態度好得我意料之外, 於是我跟他說, 你的服務真好!他竟然顎左然, 話好少比人讚, 都係彈既居多...在此同"5"號仔及其他夥計, 我好欣賞你們!!加油呀!!下次見