2024-01-26 1798 浏览
经过很多次,但却第一次食。最近系土瓜湾做野,见到呢间旧式扒房准备结业,所以约左女友去试。今日好好彩,人唔多唔驶排队就有得入餐厅坐系到点餐,入餐厅满眼旧情怀,灯光较暗,侍应热情,未叫野食,先问要咩汤。女友叫左牛扒意粉,我叫左个猪扒铁板。先来两个罗宋汤加餐包,汤足料有微胡椒味,餐包暖,落牛油时会慢慢容,唔系冻冰冰的。主菜来了,牛扒意粉,意粉多同有炒过,唔系就咁用水煮熟,牛扒有肉味,薄牛扒,都有肉味。意粉同出面好多地方唔同有炒过先上来。猪扒两大块,厚身煎到㶶边,有口感。吃到一半,侍应来问餐饮,叫了红豆冰及参蜜,红豆冰系用椰子水,同连锁的大大分别,真无椰汁味重,参蜜有参你底,但唔知真假,饮落味唔似即冲的化学饮品。最后,侍应送上两粒糯米糍,唔系维记,好好食。以200蚊唔到的价钱食上咁丰富的晚餐,性价比好高。
经过很多次,但却第一次食。
最后,侍应送上两粒糯米糍,唔系维记,好好食。
以200蚊唔到的价钱食上咁丰富的晚餐,性价比好高。
题外话/补充资料: 餐厅3月31日就话唔做,旧式扒房愈来愈少,有机会要试下的
2024-01-19
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 椰汁红豆冰