2024-08-20 233 浏览
我同我啲姊妹平時都好忙。啱啱好我哋兩個最近都比較得閑,就打算去尖沙咀嚟一次探店。今次我哋打算去試嚇我哋好少食嘅日式料理。呢間舖畀我哋嘅感覺就好舒服,好似自己喺屋企食飯咁,特別放鬆!最特別嘅地方系櫥柜上面擺咗好多清酒樽,望落去就好療愈。新鮮刺身盛合:三款唔同嘅刺身,味道鮮甜,入口即化,一個字,正!雖然係廚師隨機發辦,但相信佢唔會老點食客,我俾佢分到嘅魚生簡直係極品,非常滑嫩爽口,香氣四溢!👍櫓杏一流 - 黑松露茶碗蒸:蒸蛋用咗黑松露之後,係咁係咁嘅黑松露香味,一啖咬落去特別香甜!然後口感好滑,都係入口即化,蛋香充滿咗成個口腔,食完仲會想再叫多一碗!🥚鰻魚同青瓜配土佐酢:鰻魚本身就係咁鮮甜,配埋青瓜,口感爽口,味道非常好味!而且就估唔到鰻魚配土佐酢可以咁好食,食完意猶未盡。🐟火山鍋:火山鍋放咗滿滿嘅豚肉,望落去就特別開胃。嗰啲豚肉真係無得頂,涮熟咗食仲非常滑,絕對係極品!仲畀埋啲配菜好似白菜、金針菇、鮑魚等等,份量非常足!食到我哋好飽呀!呢次系我哋第一次食到咁好味嘅日式菜,仲體驗到濃濃嘅日式風情,兩個人都非常鍾意!下次我哋仲要繼續探索更多美食!❤️
我同我啲姊妹平時都好忙。啱啱好我哋兩個最近都比較得閑,就打算去尖沙咀嚟一次探店。今次我哋打算去試嚇我哋好少食嘅日式料理[割烹 櫓杏]。呢間舖畀我哋嘅感覺就好舒服,好似自己喺屋企食飯咁,特別放鬆!最特別嘅地方系櫥柜上面擺咗好多清酒樽,望落去就好療愈。