2021-12-01
GRIND SIZE (旺角).位於旺角通菜街,大大個字窮•撚賣咖啡,好吸睛嘅外牆(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 入面裝修都非常別緻,以灰白作主調,發現所有到來的客人大多文青style😂環境影相一定好靚!.$398二人set有曬餐湯,沙律,前菜,main course再加個pasta or risotto!!今日嘅湯係南瓜忌廉,creamy厚身,入口唔算好重南瓜味.▪️半熟芝麻吞拿魚 ▪️.琴晚食過牛油果沙律,今日叫個少食啲嘅,芝麻外層好香,呑拿魚果然由外以內,熟到生.▪️ 蒜蓉香辣牛油焗青口 +鹽燒串爆虎蝦▪️ .青口有四隻,蝦有兩隻。前者真係極重蒜,青口尚算大隻,蝦用粗鹽燒過,好入味.▪️香煎豬鞍配黑糖燒菠蘿 ▪️.豬鞍略嫌有點粗糙,九成瘦一成肥,菠蘿加左少少糖再去燒,喜歡食燒菠蘿嘅一定覺得又甜又多汁.▪️ 香煎日本帶子虎蝦青口珊瑚蚌櫻花蝦扁意粉 ▪️.睇到咁長嘅名本身以為係是但揀兩樣海鮮,但原來係全部都包曬係入面!珊瑚蚌好少會出現係意粉入面,但都幾好食又爽口。帶子偏生好啱我心水,個意粉好似係海膽汁,好食!飲品我叫左杯cream brulee🥰面層有焦糖燒得微脆,好甜好好飲(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵).男朋友呢杯係抹茶菠蘿
今日嘅湯係南瓜忌廉,creamy厚身,入口唔算好重南瓜味
▪️半熟芝麻吞拿魚 ▪️
▪️ 蒜蓉香辣牛油焗青口 +鹽燒串爆虎蝦▪️
▪️香煎豬鞍配黑糖燒菠蘿 ▪️
▪️ 香煎日本帶子虎蝦青口珊瑚蚌櫻花蝦扁意粉 ▪️
帶子偏生好啱我心水,個意粉好似係海膽汁,好食!
男朋友呢杯係抹茶菠蘿梳打,菠蘿味重啲,又幾夾!
📌 GRIND SIZE (旺角)
旺角通菜街10號地舖
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️