餐厅: BRICK LANE (利園六期)
资讯:

2021-06-09 1991 浏览
突如其来嘅下午茶心血来潮,约埋两位友人落铜锣湾,当踌躇紧食乜嘢嘅时候,就谂起佢- 呢一间位于铜锣湾角落头嘅餐厅。今日透过OpenRice book咗位,由于我哋系四点几嘅时间,所以餐厅都冇乜人,我哋几个坐喺角落头,叫咗几杯嘢饮加小食,顺便倾吓计。我哋嗌咗一杯玫瑰咖啡、一杯香橙咖啡、仲有薯条、蘑菇鸡肉班戟、鸡翼、朱古力榛子蛋糕、伯爵茶柠檬蛋糕。先讲一下玫瑰咖啡:呢啲嘢饮系好有玫瑰味嘅(反而佢嘅咖啡味好似唔太出),不过相信佢热会好饮啲,但因为天气太热喇,系要饮啲冰冰凉凉嘅嘢。再嚟香橙咖啡:超级橙味!友人加咗个shot,令到佢嘅咖啡味都浓咗,相对地都好饮啲。薯条配松露酱- 冇得输的吧蘑菇鸡肉班戟 - 个酱好浓郁,好重蘑菇味,反而个饼底估唔到系都几厚身,都几饱鸡翼 - 一碟有六只,炸得啱啱好,个味又够,好味!最尾嘅时候,嚟咗两个甜品,甜品可能唔系佢哋嘅主打,所以反而逊色d...1. 朱古力榛子蛋糕 - 朱古力味浓郁,榛子味都好出,几啱食朱古力嘅人,如果份量可以大啲就好。2. 伯爵茶柠檬蛋糕 - 食唔出伯爵茶味,免图上放咗八角😳个味劲奇怪.... 可能系我哋唔识食... 下次嚟应该都唔会嗌佢..
突如其来嘅下午茶

薯条配松露酱- 冇得输的吧

鸡翼 - 一碟有六只,炸得啱啱好,个味又够,好味!

最尾嘅时候,嚟咗两个甜品甜品可能唔系佢哋嘅主打,所以反而逊色d...

2. 伯爵茶柠檬蛋糕 - 食唔出伯爵茶味,免图上放咗八角😳个味劲奇怪.... 可能系我哋唔识食... 下次嚟应该都唔会嗌佢...

最尾值得一赞系佢哋嘅服务态度,话说,我哋系杯嘢饮度,发现有只飞飞昆虫(可能佢哋都想抖凉吖,系中途飞咗入去),同左餐厅讲,佢本身话俾个杯我哋,但我哋太饱冇要到,最后佢竟然主动减咗呢一杯嘅钱,
(我哋冇大吵大闹㗎)👍🏻

有机会嘅话,我哋下次都会再去,欣赏佢嘅系佢嘅服务态度👍🏻
  • 鸡翼