餐厅: BRICK LANE (利園六期)
资讯:

3天前 0 浏览
BRICK LANE (利園六期) (銅鑼灣)地點📍銅鑼灣禮頓道111號利園六期地下G01號舖呢間位於鬧市中嘅西餐廳,裝修好有英國風味,仲有戶外位置---------------煙三文魚凱撒沙律💲148十分大份量既沙律,三文魚新鮮唔會有雪味,加上個鯷魚醬同沙律菜好夾,唔會話太過漏---------------海蜆白酒意大利面💲178海蜆十分鮮味,唔會有沙粒,而且意大利面有淡淡白酒味唔會太硬身---------------
BRICK LANE (利園六期) (銅鑼灣)

地點📍
銅鑼灣禮頓道111號利園六期地下G01號舖

呢間位於鬧市中嘅西餐廳,裝修好有英國風味,仲有戶外位置

煙三文魚凱撒沙律
💲148
海蜆白酒意大利面
💲178

2024-04-16 0 浏览
原訂試sidekick bar,友人上去環境唔錯,静,但是食物方面選擇少,多為炸物,所以轉移地點此處, 星期五認為這裏偏僻一定有位,果然只有兩三台客。 點las condes1 bottle$300 白洒,比較抵過單杯,易入口。 Salmon bruschetta$96,6件小多士法包片,配三文魚及牛油果蓉,加小片火箭菜,此組合好match,佐酒掂檔。 鹹蛋軟殼蟹意大利粉$182,有中式元素,十分惹味,醬汁厚身,咸度剛好, 軟殼蟹軟軟帶點脆,唔會太油,意粉爽滑,掛滿金沙蟹鮮,令齒頰濃香。 Pizza bacon$98, 皮底硬脆,cracker厚度, 煙肉唔會太鹹及太乾,配feta,洋葱及火箭菜,滿足味蕾, 此組合又係我所愛。

Salmon bruschetta$96

鹹蛋軟殼蟹意大利粉$182

Pizza bacon$98
2024-03-22
2024-02-14 397 浏览
We booked a table for 3 for lunch just before the match between HK and Inter Miami because the restaurant is pretty close to the Hong Kong Stadium.We ordered three dishes and the waitress missed one. We repeatedly followed up but it took them more than 30min to get the last dish ready. Already setting a bad mood for the match…Also, I had high expectation for the yorkshire pudding but they did not serve it with any gravy…what restaurant serves yorkshire pudding without gravy?The quality just got

The quality just got worse over the years…
2024-02-04
2023-11-15 1013 浏览
同朋友兩個嚟食飯,叫咗意粉,咖啡,同埋紅絲絨蛋糕。個紅絲絨蛋糕超好食,超軟熟,又好香。係我食過最好食嘅蛋糕。呢度環境好舒服,同朋友兩個人坐低傾偈,感覺好好,下次可以再黎
2023-09-27 866 浏览
Brick Lane Causeway Bay英國餐廳 環境不錯英倫風格 十分舒適今次食左兩款Benedict煙三文魚~醬汁唔會太酸,很啱胃口😍軟殼蟹~都幾大隻,外皮酥脆,裏面好有蟹肉😋Ice Cappuccino Ice Latte 佢哋仲有個Afternoon tea set都好吸引下次一定要試下😍😍
Brick Lane Causeway Bay
英國餐廳 環境不錯
英倫風格 十分舒適

今次食左兩款Benedict
煙三文魚~醬汁唔會太酸,很啱胃口😍
軟殼蟹~都幾大隻,外皮酥脆,裏面好有蟹肉😋
Ice Cappuccino
Ice Latte

佢哋仲有個Afternoon tea set都好吸引
下次一定要試下😍😍
2023-07-16 657 浏览
第一次在這用餐🍽 食物及店員也很好,也很抵食~朋友聚餐本應樂事,只可惜大熱天時外面36度高温,餐廳温度估唔到咁差,雖然餐廳加了風機大概得27度左右,如果冷氣係咁⋯⋯我相信下次到來要等到冬天了。
  • 黑松露蘑菇天使意粉
  • 龍蝦濃湯
2023-07-14 645 浏览
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍝🍝🍝🍝🍝🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥢 Lobster Bisque $126 🆗
湯嘅質感非常細膩,帶有龍蝦嘅鮮味同奶油香,令人回味無窮。湯中嘅龍蝦肉質鮮嫩,如果龍蝦肉可以再多少少就仲好😆。🥢 Lobster Linguine $268 🆙
麵煮得啱啱好,彈牙有嚼勁。龍蝦肉質鮮美,混合咗麵同埋番茄醬汁,味道豐富。菜式上面仲灑上咗新鮮嘅香草,增添咗菜式嘅層次感同口感👍🏻。🥢 Softshell Crab Spaghetti $182 🆙
軟殼蟹一般都好難處理,但餐廳嘅廚師做得非常好,令到軟殼蟹嘅口感非常正,肉質香脆。菜式上面仲灑上一些香草同埋辣椒碎,增添咗菜式嘅風味同層次感。成個菜式都呈現出一種創新同埋獨特嘅風格,讓人印象深刻🤩。🥢 Charcoal Tea Latte $48 🆗
以炭粉混合茶葉,再加上鮮奶,製成一杯黑色嘅奶茶。茶香同奶香混合一齊,帶有一點微甜嘅口感😋。🥢 Rose Tea Latte $48 🆗
以玫瑰花瓣同茶葉混合製成,再加上鮮奶,味道清新,花香四溢,飲完令人覺得放鬆和愉悅☺️。🥢 Red Velvet Cake $48 🆙
以紅色絨布蛋糕層同奶油芝士混合製成,

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍝🍝🍝🍝🍝🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥢 Lobster Bisque $126 🆗

🥢 Lobster Linguine $268 🆙

🥢 Charcoal Tea Latte $48 🆗

🥢 Rose Tea Latte $48 🆗

🥢 Red Velvet Cake $48 🆙
以紅色絨布蛋糕層同奶油芝士混合製成,味道鮮美,口感柔軟。成個蛋糕嘅甜度適中,不會太過甜膩🤤。

📌 喺繁忙嘅城市中,有時都需要搵一個地方慢慢品嚐美食同埋放鬆下心情。
入到位於利園區嘅BRICK LANE,你會被佢獨特嘅裝潢吸引。燈光柔和舒適,好似喺一個放鬆嘅空間。菜單上嘅選擇亦都好多元化,每一道菜都充滿咗創意同美味🎉。

😇評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀😇
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 8/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 8/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 8/10
🍴🍽️🍴🍽️🍴🍽️🍝🍝🍝🍝🍝🍴🍽️🍴🍽️🍴🍽️
🗺 BRICK LANE (銅鑼灣)
銅鑼灣禮頓道111號利園六期地下G01號舖
#bakdiu西式 #bakdiu英國菜 #bakdiu銅鑼灣 #bakdiu灣仔區
2023-07-14 412 浏览
這一家店走的是英倫風,工業風的裝修,昏暗的燈光,透光窗戶,晚上來到很有氣氛的!💃🏻先來一杯cocktail, rum酒味濃,喝起來有淡淡的荔枝香,小小一杯,打卡一流。🍸然後是egg benedict,配的是煙三文魚,水波蛋是流心的,蛋香十足,配搭咸香的煙三文魚,味道特別好,還有鬆軟的麵包,口感很好的,還有一些生果沙律菜伴碟,份外滿足😙小吃的薯條是新鮮即炸,相當的脆香,配上香濃的黑松露醬,特別惹味😚德國腸拼盤也是很不錯的,有幾款不同的腸,雞肉腸和豬肉腸也有,肉質很好,烤的香脆惹味,點一下燒汁來吃就味道更加突出了,份量還不少了😋主食的豬肋骨拼魷魚同樣是份量很多,豬肋骨烤的焦脆,濃烈的燒汁佈滿豬肋骨的表面,甜甜的,十分惹味,豬肋骨的肉也不會太乾,加上筋位,煙煙韌韌,炸魷魚就非常鬆化,又不油膩,點一下微辣的醬汁,味道更好🤩我們也吃了薄餅,是非常薄的餅底,加上肥美的Prama Ham 和火箭菜,還有芝士作餡料,味道口感都是無可挑剔的🤤這真的是一家和閨蜜家人情人來的好餐廳👍🏻
我們也吃了薄餅,是非常薄的餅底,加上肥美的
這真的是一家和閨蜜家人情人來的好餐廳👍🏻
2023-07-13 256 浏览
好友約我去食早餐~好耐之前去過金鐘的分店食lunch, 早餐就反而未試過...平日朝早八點半左右到餐廳無乜人, 而且枱與枱之間都幾闊落,環境感覺都幾舒服!我地叫左一份British Breakfast Brice Lane Full English!包括雞蛋、煙三文魚、豬血腸、肉腸、火腿、煙肉、約克郡布丁、番茄和薯餅份量正常, 味道不過不失!之後我哋再叫了一份Housemade Scones!仲會配埋clotted cream、jam同牛油... 估唔到仲有一小份雜莓添!雖然鬆餅沒有太大驚喜,但都做得鬆化唔會太粘口!另加錢點了兩杯Cappuiccno, 就這樣和好友吃了兩個幾鐘的"早餐"!平日黎歎早餐唔算多人,店員服務不錯亦無催趕我地埋單,可以和好友慢慢食慢慢傾偈,食早餐又多個好選擇!
好友約我去食早餐~
好耐之前去過金鐘的分店食lunch,
早餐就反而未試過...
平日朝早八點半左右到餐廳無乜人,
而且枱與枱之間都幾闊落,
環境感覺都幾舒服!

份量正常, 味道不過不失!
British Breakfast Brick Lane Full English

之後我哋再叫了一份Housemade Scones!
仲會配埋clotted cream、jam同牛油...
估唔到仲有一小份雜莓添!
雖然鬆餅沒有太大驚喜,
但都做得鬆化唔會太粘口!
Housemade scones

另加錢點了兩杯Cappuiccno,
就這樣和好友吃了兩個幾鐘的"早餐"!
Cappuccino

平日黎歎早餐唔算多人,
店員服務不錯亦無催趕我地埋單,
可以和好友慢慢食慢慢傾偈,
食早餐又多個好選擇!

2023-07-06
$121 (早餐)
Cappuccino
阿公同朋友見面離不開吃吃吃 同埋搵邊到有好吃的😁而見面傾計當然要搵一個寧靜又好吃嘅地方啦呢度地理位置雖然係離繁榮區遠一點🚶🏽‍♂️但一D都唔辟 喺正馬路邊 要過來都好容易嘅👍🏼晚餐價錢唔太貴 屬於中等價錢店員服務都很好 很有禮貌嘅而且叫野食嘅時候 店員都有溫馨提示🫶🏼朋友仲話好介紹 野食味道都好正餐廳嘅客人都好有修養😌大家傾計講野都好詩詩文文唔係街市講價類別🤣所以餐廳都係好寧靜約埋朋友相聚嘅推介之一👍🏼
阿公同朋友見面

唔係街市講價類別🤣
所以餐廳都係好寧靜
約埋朋友相聚嘅推介之一👍🏼

2023-06-28
【𝐁𝐫𝐢𝐜𝐤 𝐋𝐚𝐧𝐞】ʙʟᴀᴄᴋ ᴀɴɢᴜs ʀɪʙᴇʏᴇ 黑安格斯肉眼 💰$350份量十足既肉眼扒,煎到岩岩好咬落有口感得黎又唔會太韌食落牛肉味好重 再配埋個醬同原粒焦香焦香既焗馬鈴薯,滋味十足😋😋sᴏғᴛsʜᴇʟʟ ᴄʀᴀʙ sᴘᴀɢʜᴇᴛᴛɪ - sᴀʟᴛᴇᴅ ᴇɢɢs軟殼蟹咸蛋意大利麵 🦀🦀 💰$182一送到上黎已經聞到勁香😆 完全係色香味俱全,軟殼蟹係原隻炸到酥酥脆脆,意大利麵充滿咸蛋香味,食到好滿足😆😆ᴀᴘᴘʟᴇ ғɪʟᴏ 即焗酥皮冧酒蘋果 💰$78即叫即整,擺入口仲係熱辣辣,個酥皮底又鬆脆,蘋果餡料甜度適中,配埋個醬汁一齊食會冇咁膩,作為甜品係個完美ending 😌😌ᴛʜᴇ ʙʀɪᴄᴋ ʟᴀɴᴇ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ 💰$50尼個係餐廳既招牌飲品,半溶化棉花糖作為topping,底既朱古力味十分濃郁,但甜而不膩,配埋外焦內軟地既棉花糖,都幾夾下~😚😚ᴘʀᴏsᴇᴄᴄᴏ 💰$68飲落幾順口 個人比較鍾意飮有氣酒🤣🥂
【𝐁𝐫𝐢𝐜𝐤 𝐋𝐚𝐧𝐞】

份量十足既肉眼扒,煎到岩岩好
咬落有口感得黎又唔會太韌

軟殼蟹咸蛋意大利麵 🦀🦀 💰$182

ᴀᴘᴘʟᴇ ғɪʟᴏ 即焗酥皮冧酒蘋果 💰$78

ᴛʜᴇ ʙʀɪᴄᴋ ʟᴀɴᴇ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ 💰$50

ᴘʀᴏsᴇᴄᴄᴏ 💰$68
飲落幾順口 個人比較鍾意飮有氣酒🤣🥂
2023-06-22 170 浏览
一直想試下🇬🇧英國菜餐廳BRICKLANE,於是相約妹妹來到銅鑼灣利園分店🍽️🍴晚餐。餐廳環境舒適有格調,適合飲杯酒談天說地。😉😊✨🎈正值歡樂時光,雞尾酒有優惠🍹🍸叫了伯爵茶馬天尼、長島冰茶🍋,喝杯微醺酒輕鬆下。🥗北海道帶子沙律 珍寶帶子夠份量,仲有蟹肉、青菜及牛油果🥑,非常清新健康。🐟炸魚薯條🍟白魚嫩滑,炸醬超脆,還有薯條和青豆,送酒一流。🐟鮟鱇魚配古斯米及火箭菜沙律這菜式顏色豐富,有魚,還有菜及健康穀物,營養非常均衡🥰💗

餐廳環境舒適有格調,適合飲杯酒談天說地。😉😊

🥗北海道帶子沙律

珍寶帶子夠份量,仲有蟹肉、青菜及牛油果🥑,非常清新健康。

🐟炸魚薯條🍟

白魚嫩滑,炸醬超脆,還有薯條和青豆,送酒一流。

🐟鮟鱇魚配古斯米及火箭菜沙律

這菜式顏色豐富,有魚,還有菜及健康穀物,營養非常均衡🥰💗

2023-06-21
  • Fish & Chips
2023-06-18 140 浏览
Brick Lane .感受英式慵懶Brick Lane是一家比較有特色的餐廳位於銅鑼灣,卻有旺中帶靜的感覺悠閒,舒服有英式慵懶好適合放工去relax這裡主打英國菜及all day breakfast全日早餐我充電的基本法所以一定叫還有這裡的特色咖啡好飲又靚我極力推介不飲咖啡的朋友成功令她也一試讚不絕口Coffee Latte Rose:不只有浪漫的玫瑰花瓣,更有香甜的玫瑰花味,咖啡香濃,水準高企!Latte Tiramisu:此店名物之一,好多人中意,因為有Tiramisu的香濃,飲到咖啡的香氣,所以是一杯既似甜品的飲品British Breakfast Brick Lane Full English 炒蛋、煙三文魚、豬血腸、肉腸、火腿、煙肉約克郡布丁、番茄、焗豆、薯餅好豐富!好中意!晚餐吃這個就是為了放鬆!薯餅極香脆,最愛三文魚,煙燻味好吸引炒蛋香滑,豬血腸口感濃密約克郡布丁夠脆,大番茄烤得多水又多汁食一整個早餐,消滅了工作的疲憊!好像活力都番來了!Black Angus Ribeye黑安格斯肉眼扒配馬鈴薯黑安格斯肉眼扒肉厚多汁以7成熟的姿態上台入口即牛香四射重點是肉與脂肪比例恰到
Brick Lane .感受英式慵懶

Brick Lane是一家比較有特色的餐廳
位於銅鑼灣,卻有旺中帶靜的感覺
悠閒,舒服

讚不絕口

Coffee

British Breakfast
Brick Lane Full English
炒蛋、煙三文魚、豬血腸、肉腸、火腿、煙肉
約克郡布丁、番茄、焗豆、薯餅

好豐富!好中意!
晚餐吃這個就是為了放鬆!
薯餅極香脆,最愛三文魚,煙燻味好吸引
炒蛋香滑,豬血腸口感濃密
約克郡布丁夠脆,大番茄烤得多水又多汁
食一整個早餐,
消滅了工作的疲憊!好像活力都番來了!

Black Angus Ribeye

每口都有肉汁油香
加上新薯烤的香甜
非常好吃

甜品時間:

柚子白芝士蛋糕:可可愛愛的,外面是震震的香滑,內裡有柚子jelly的酸香,好夾好清爽

草莓歌劇院蛋糕:香甜濃滑的朱古力,一層層的濃郁,甜中帶莓式酸甜,非常好食

此店的甜品做的非常出色
好值得帶著甜品胃來吃!

Brick Lane
銅鑼灣禮頓道111號
利園六期地下G01號舖
2023.06.13雖然呢排大多時間專注練習🏃‍♀️但朋友係要見既🥰今日放工約左好姐妹👩🏻‍🤝‍👩🏼一齊去呢間位於銅鑼灣利園既餐廳食晚飯傾下計🗣️餐廳設有戶外同室內座位提供💁🏻‍♀️英式菜單🇬🇧多款美食美酒選擇🍷帶子牛油果沙律🥗 $158有兩大粒新鮮帶子😍加上唔少既白汁蟹肉🦀牛油果粒🥑沙律菜🥗作為前菜好開胃又Fresh 🌿Egg Benedict - 煙三文魚 $128餐廳既招牌菜之一🌟由雞蛋🥚英式鬆餅加上自家製蛋黃醬💛有七款唔同配料選擇✌🏻今次揀咗煙三文魚🐟擺盤已經好似藝術品🖼️食落口感層次豐富無得彈👍🏻軟殼蟹咸蛋意大利麵 $182店員好細心係落單時提醒會帶點少辣🌶️一大隻香脆金黃色既軟殼蟹🦀滿滿蟹膏好邪惡😈加上沾滿咸蛋王醬汁既意粉🍝好creamy 💛Skillet Pancake 🥞 - Rum Apple 🍎 $118以煎pan熱辣辣呈上❤️滿滿既冧酒蘋果粒🍎鋪滿香軟既Pancake上中間仲有一大球香滑既雲尼拿雪糕🍦而楓糖漿可按個人喜好添加🍯Signature Chocolate 🍫 $50(L)同樣地外表已經令人賞心悅目🤎杯頂上有燒過既棉花糖可按自己喜好加入朱古力內攪拌後一齊飲用✔️朱古力好
2023.06.13

英式菜單🇬🇧多款美食美酒選擇🍷

帶子牛油果沙律🥗 $158

Egg Benedict - 煙三文魚 $128

軟殼蟹咸蛋意大利麵 $182

Signature Chocolate 🍫 $50(L)
同樣地外表已經令人賞心悅目🤎杯頂上有燒過既棉花糖可按自己喜好加入朱古力內攪拌後一齊飲用✔️朱古力好香濃🤎

朱古力奶昔 🍫🥛 $58
好smooth 🤎依杯相對Signature Chocolate 無咁甜但同樣好滋味😋

2023-06-10 1463 浏览
考試完畢,逐一與朋友見面。今次來到充滿濃濃的英國酒館的餐廳。雖然餐廳主打是英式全日早餐,但看見餐牌上黑安格斯肉眼便忍不住點來吃。-HK$68 Peach Ocean~ 呷第一口時,可以感受到薑汁的微辣和檸檬汁的酸爽,再加上蜜桃的甜味和蜂蜜的香氣,真是適合炎夏。HK$52 Turmeric Passionfruit Lemonade~百香果的酸爽,再加上檸檬的酸味和蜂蜜的甜味,真是好開胃。-HK$350 12oz 黑安格斯肉眼,馬鈴薯~黑安格斯帶有淡淡的牛奶香味,肉汁豐富,且不膩口。而馬鈴薯口感綿密,吸收蒜頭的味道,是一款很好的配菜。-HK$182 軟殼蟹,咸蛋,意大利麵~這道菜的外觀色澤金黃,非常吸引人眼球。鹹蛋黃帶來了一種獨特的鹹味,與軟殼蟹的甜味和海鮮味相結合,配上柔軟口感的扁意粉則帶來了一種豐富的味道。HK$118冧酒蘋果、香草雪糕、焦糖Pancake ~經過鐵鍋的烤製,班㦸表面是形成一層焦糖,這種焦糖的口感和味道非常特別,帶有微微的苦味和焦香味。咬起來酥脆,內部柔軟,冧酒蘋果搭配雲尼拿雪糕一起食,冷熱交替更滋味。-在這裡與朋友享受到美食及感到舒適外,還感受到了英國氛圍感。

而馬鈴薯口感綿密,吸收蒜頭的味道,是一款很好的配菜。

冧酒蘋果搭配雲尼拿雪糕一起食,冷熱交替更滋味。

在這裡與朋友享受到美食及感到舒適外,還感受到了英國氛圍感。
2023-05-29
等候时间
5 分钟 (堂食)