2019-03-18
稻八呢間野真係食得多,又平又好食,服務又好!不過平時都係食荃灣德海街18號富利達中心1樓個間。今次轉去試下大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下A2號舖。因為只有大埔呢間先有最新節日特選限定$318 M9和牛餐,平時冇嫁!呢間野有樣好,荃灣同大埔店既泊車位置都好方便。唔怕抄牌可以泊門口,咁當然唔見意啦!我地選擇泊對面停車埸,都係18蚊一個鐘姐!約齊朋友揸車去試,一早book左8點半,好心急既我地8點已經去到!呢間野可能真係好好味,超級爆埸,早到都冇位,真係要等夠鐘。咁岩門口條街裝修緊,所以企既位置都比較窄。好彩真係8點半就有位入去!一坐底第一時間周圍睇下要咩湯底。本身都有成8款湯底,而家仲要有多4-5款期間限定可以選擇,最重要4位以上免費升級選擇,唔洗加錢,咁一定要試下味噌螃蟹湯,只係睇圖隻蟹都吸引!成班餓鬼係等湯既時間已經沖出去搵野食,火鍋材料款式冇咩特別,都係主要有既都會有,丸,腸,午餐肉,菜,瓜之類。最正有沙律,選擇都唔小呀,呢樣野好小火鍋店會有。轉完一圈返到位個湯已經到左啦!好驚訝,真係有隻蟹呀!二話不說即刻飲啖湯試味先啦,清甜鮮味,蟹味勁濃。快快趣放曬岩岩拎返黎既材料落去等熟!好
不過平時都係食荃灣德海街18號富利達中心1樓個間。
呢間野可能真係好好味,超級爆埸,早到都冇位,真係要等夠鐘。
咁岩門口條街裝修緊,所以企既位置都比較窄。
好彩真係8點半就有位入去!一坐底第一時間周圍睇下要咩湯底。
最正有沙律,選擇都唔小呀,呢樣野好小火鍋店會有。
轉完一圈返到位個湯已經到左啦!好驚訝,真係有隻蟹呀!
二話不說即刻飲啖湯試味先啦,清甜鮮味,蟹味勁濃。
快快趣放曬岩岩拎返黎既材料落去等熟!
好快最重要既M9和牛同M6和牛都黎齊啦!
入口即溶,牛味勁濃,煮耐左都唔會難咬口,爽到講唔到野!
因為樣樣都好正既關係,好快就飽啦。
最後食多條朱古力花生脆皮雪條就俾錢走人!極力推介,好食到暈。