2006-10-16
13/10 - 想找日本菜食, 上openrice 見到有幾好的食評, 就來一試. 當日下午5:00p.m. book 2位, waiter話只有bar位, 都好啦.book左7:00p.m., 但要8:30p.m.前埋單.食左:1.魚肝醋物(即安康魚肝) - 好期待, 好耐無食過, 但見到後再食埋就好失望, 好唔得, 個魚肝食落唔香, 個醋汁好唔掂, 淨係得個酸, 又無蔥, 份量好小. 唔抵食, 成$6X. 2.蟹肉厚燒玉子- 這個份量我覺得幾大份, 可能價錢要$48啦, 好好味, 唔怪得個個都話掂, 但蟹肉小, 下次叫原味都可以, 我覺得分別不大.3.三文魚次身有5片- 不過不失, 都OK.4.燒茄子- 唔得, 唔似燒, 好淡+唔好味5.燒牛舌- 好食, 有咬口, 下次會再叫6.燒雞軟骨- 好食7.燒牛肉- 唔好食, 好so8.燒雞肉京蔥- 唔好食.waiter好快收野, 有小小感覺想趕人走, 我望出門口又見唔到有人等位, 奇怪.
食左:
3.三文魚次身有5片- 不過不失, 都OK.
4.燒茄子- 唔得, 唔似燒, 好淡+唔好味
5.燒牛舌- 好食, 有咬口, 下次會再叫
6.燒雞軟骨- 好食
7.燒牛肉- 唔好食, 好so
8.燒雞肉京蔥- 唔好食.