2020-12-10
今日經過見到屯門仁愛堂街開咗間新嘅日本菜餐廳 八卦望下佢個餐牌有咩食 發現選擇非常多 大致圍繞日式料理/浜燒…價錢都算親民 而且新開張期間全日免加一服務費 決定光顧一試店內裝修簡約 給我的感覺是乾淨/整齊/光猛 枱與枱之間闊落 樓底夠高 在這裏用餐很舒適 沒有侷促感今日點咗四樣嘢 壽司午市套餐,生蠔 ,浜燒帆立貝及焗花蟹花甲…我相信鍾意食日本嘢或者鍾意食海鮮嘅朋友仔一定會鍾意這間餐廳 餐廳選用的食材非常新鮮 而且烹調得相當美味限定推介 北海道生蠔兩隻就讓美味的生蠔作為頭盤吧 即叫即開 非常新鮮 蠔肉夠肥美 裙邊爽脆 開蠔的師傅 技術很好呢 沒有半點蠔碎 配以日式的酸汁 充滿日式風味浜燒活日本帆立貝充滿牛油的香味 帆立貝拿捏生熟程度剛剛好 肉質依然鮮嫩非常 簡單的烹調沒有遮蓋海鮮的鮮味 這裏的浜燒不錯 重點係海鮮夠新鮮蒜蓉焗花蟹花甲 一打開錫紙香味馬上撲鼻而來 海鮮和蒜蓉的味道非常之夾 花蟹多膏鮮甜 蟹膏甘香又滑 肉質紮實 花甲肥美沒有沙 精髓在於金菇之中 吸收曬海鮮的精華 好吃極了另外這裏的麵豉湯也下了功夫呢 味道出奇的鮮味 原來是放了花甲烹調的 難怪這麼好喝!
限定推介 北海道生蠔兩隻
浜燒活日本帆立貝