2019-11-06
#牛の鍋 (荃灣)種類好多既牛の鍋,可以講話咩都有。$228食齊打邊爐 + 刺身 +壽司🍣+ 甜品🥰。一次過滿足晒你食慾。食咗刺身生冷野先打邊爐。🐟刺身方面同坊間嘅日式放題無異。夠冰凍,絕無異味同醒味,合格有。仲有迷你版嘅壽司仔都幾好食。比較罕有嘅海膽手卷都係任食㗎。湯底有成8款。🙋🏽♀️揀左參鬚杞籽火腿雞湯。真係有好多參鬚,🤩所以參味都幾突出。用嚟打邊爐都幾滋補。極上牛肉同美國牛肉。🐮賣相都好靚仔,食落肉味都幾香。🐮極上牛肉比較瘦,所以有咬口啲。🐮美國牛肉比較肥,滑身啲。淥熟牛肉之後即刻沾蛋漿一流。出去拎野食都有好多選擇,主要係蔬菜🥬煩為主。其他野食都係劃紙仔。食食下火鍋又可以食下串燒、小食同炸物。最後我要留肚食甜品。估佢唔到有咁多甜品🤗直頭好似去左糖水舖咁。全部甜品都係迷你版。我最鍾意食 *宇治抹茶芭菲*,🌱綠茶雪糕有少少綠茶嘅甘香,唔太甜,配搭上可可趣片同cream。*軟雪糕窩夫* 窩夫外表脆內鬆軟帶空氣感。同埋*3.6牛奶燉木瓜雪耳* 暖暖既牛奶🥛帶木瓜同雪耳香,好滋潤。食榴槤嘅朋友話榴槤甜品都唔錯。
仲有迷你版嘅壽司仔都幾好食。比較罕有嘅海膽手卷都係任食㗎。
食食下火鍋又可以食下串燒、小食同炸物。
*軟雪糕窩夫* 窩夫外表脆內鬆軟帶空氣感。
食榴槤嘅朋友話榴槤甜品都唔錯。