2012-09-05
為UPDATE 自己, 特別取假去會一會HYSAN PLACE, 成中最HIT 商場!星期五下午1點多, 出了東隧, 到灣仔舊警署, 竟然要用一小時, 原想去食LUNCH, 結果是TEA TIME!因為肚餓, 所以先直沖11-14樓, 11樓似FOOD COURT, 其他3層係獨立舖頭, RASUPERMEN 位於12樓, 門口大大塊SUPERMAN 日式門廉作招牌, 好吸引!店中央以Y字形高檯作間架, 一邊有2張大卡位, 一邊有幾張小檯, 頗擠迫!MEMU 得一張紙, 選擇不多, 最後點了一個鼓油湯又燒湯面, 烤豬肉檻欖拌面, 再加一杯凍檸檬青菜, 埋單270元, 好貴呀! 湯面面身好好食, 好彈牙! 又燒肥瘦剛剛好, 唔乾, 好好味, 而且都算大塊. 不過D鼓油湯有D鹹! 伴面略粗小小, 一樣彈牙! 不過有點硬, 烤肉望上去好肥, 但食落好好味, 好香, 而且一點都唔肥!杯茶本來就太淡, 不過由於D面鹹, 所以食完再飲就覺得好FRESH!見到有好特別的湯底, 如鹽味, 梅子味, 如果可以平20% , 下次有機會會再來試一次!
日式門廉作招牌, 好吸引!