2007-08-29
今日老外同事呼吸墮連男揾人飲茶,結果佢成功約到九個人去金滿樓,包括碧琪、全仔、阿Shy、阿綺、一姐、魚生、方方、我同外呼吸墮連男自己;一如以往,佢都會將店鋪名翻譯,佢將金滿樓譯成"Kam Mud Mud"。我負責打電話訂位,佢負責fax pre-order 點心紙,通常萬無一失,點知今次失手,去到酒樓,酒樓話收唔到張點心紙,唯有再畫過。(我懷欵呼吸墮連男唔識用fax機!)我地點咗:1) 灌湯餃(老外呼吸墮連男話"not enough MSG")2) 蝦餃(阿綺話有酸味,一姐話D蝦梅梅地)3) 鳳爪排骨煲仔飯(方方唔食飯會手震,$34)4) 义燒餐飽(好味)5) 椒鹽尤魚鬚(叫咗3碟超好食!)6) 煎腸粉(好油, as usual)7) 春卷(阿姐上菜時趺咗一條係枱面,碧琪照食)8) 豉汁蒸白鱔(碧琪至愛)9) 豉汁蒸魚云(亦係碧琪至愛)10) 蠔皇鮮竹卷(老外呼吸墮連男至愛)11) 溜沙麻蓉飽(余生至愛)12) . . . .今日隔離枱坐咗4個滿口bad language嘅人,加上冷氣不足,搞到我地個個都發晒吊. . . 呼吸墮連男,下次都係去返富臨。
我地點咗:
2) 蝦餃(阿綺話有酸味,一姐話D蝦梅梅地)
3) 鳳爪排骨煲仔飯(方方唔食飯會手震,$34)
4) 义燒餐飽(好味)
5) 椒鹽尤魚鬚(叫咗3碟超好食!)
6) 煎腸粉(好油, as usual)
7) 春卷(阿姐上菜時趺咗一條係枱面,碧琪照食)
8) 豉汁蒸白鱔(碧琪至愛)
9) 豉汁蒸魚云(亦係碧琪至愛)
10) 蠔皇鮮竹卷(老外呼吸墮連男至愛)
11) 溜沙麻蓉飽(余生至愛)
12) . . . .
呼吸墮連男,下次都係去返富臨。